Veţel: calculele vin la final de an

20 noiembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Administraţia din Veţel calculează care este procentajul celor care şi-au achitat dările locale până acum şi ce măsuri trebuie luate în cazul ,,codaşilor“ care au uitat să treacă pe la primărie să-şi onoreze taxele şi impozitele. După trimiterea înştiinţărilor şi somaţiilor, urmează popriri, respectiv executări silite. Asta, deoarece legea o cere.

„Sunt cetăţeni de bună credinţă, conştiincioşi, care în prima parte a anului vor să se ştie deoparte cu obligaţiile fiscale şi se prezintă la sediul nostru pentru a-şi achita taxele. Alţii uită, alţii au proprietăţi în zonă, dar au plecat în alte zări şi abia mai dai de ei, iar alţii n-au plătit din diverse motive. Avem şi agenţi economici în raza noastră teritorială, ceea ce ne ajută în susţinerea capitolului bugetar. De aici ne vin sumele mai mari. Cu acest prilej aş dori să-i rog pe cei care încă nu au plătit să depună un mic efort şi să o facă. Celor care deja au reuşit, ţin să le mulţumesc. Orice ban contează, mai ales atunci când ai proiecte multe, demarate din fonduri europene ori pe axe guvernamentale şi implică anumite cheltuieli considerate neeligibile (avize, dirigenţie de şantier etc)“, susţine Ioan Henţiu (foto), primarul comunei Veţel.
În ce priveşte asigurarea lemnului de foc, aici nu prea e cazul, oamenii beneficiind de gaz metan. Ce mai e însă necesar e stocul de nisip, folosit ca material antiderapant în sezonul rece. Acesta ar mai necesita mici completări. Deszăpezirea se face printr-o societate de profil, dar nici administraţia publică nu stă rău, deţinând trei utilaje pe care le scoate în teren atunci când situaţia o impune. Mai trebuie precizat că Veţelul nu se numără printre primăriile ce nu au fondul salarial acoperit până la finele anului 2019. Există bani şi de salarii, dar şi de indemnizaţii.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. vetel spune:

    Domnu` Primar. Dar suntem in secolul 21. Nu asiguti alimentarea cu apa si energie a comunei dar ai “pretentia” sa fi platit in avans! Pe centura se mai practica astfel de afaceri curat-murdare. Drumurile din comuna sunt din secolul 18 si tu vrei bani in avans? Tupeu de PSD-ist.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Salina de la Aqualand a fost reabilitată

Salina din cadrul Complexului Aqualand a beneficiat de o amplă reabilitare, fiind actualizată conform cerinţelor clienţilor în materie de SPA.

Lansare de carte: Romanul „Birtul parcului”, de Mihai Petre

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 27 noiembrie 2019, ora 17.00, la Galeria de Arte din municipiul...

Rectorul Universităţii din Petroşani, prezent la aniversarea fostului preşedinte Emil Constantinescu

Emil Constantinescu, fostul şef al statului în perioada 1996-2000, a împlinit opt decenii de viaţă, iar cu această ocazie şi-a...

Închide