Actualitate

Vestimentaţie din materiale reciclabile

06 Moda reciclata Miertoiu (1)

Nicolle Ebner

 Ca în fiecare an, artistul plastic Maria Miertoiu, profesor la Liceul de Artă „Sigismund Toduţă” din Deva, îşi scoate elevii „în lume”, supunându-i probei de foc, cea a criticii. Anul acesta, cu ocazia deschiderii Târgului de Cadouri de la Casa de Cultură din Deva, elevii Mariei Miertoiu au susţinut o prezentare de costume de sezon, una de măşti şi au întreţinut atmosfera în cadrul salonului, pictând (body painting) feţişoarele micilor vizitatori.

Creaţii neconvenţionale
La eveniment au participat 15 eleve din clasele IX-XII de la atelierul de creaţie-arte textile. „În cadrul paradei, au fost prezentate obiecte vestimentare creative, făcute de elevele mele, pe tema iernii. Bulgării de zăpadă, cadourile, rochiile au fost create din materiale neconvenţionale, reciclabile – folii transparente, hârtie, carton -, prin care s-a putut sugera materialitatea zăpezii. Fetele şi-au prezentat propriile creaţii şi au făcut şi body painting pentru copilaşii participanţi la târg. Pe lângă prezentarea de costume, elevele au mai susţinut şi o prezentare de măşti”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, profesorul Maria Miertoiu.
Miercuri, odată cu inaugurarea Salonului de Iarnă din Deva, la ora 18.00, va fi vernisată şi expoziţia membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din Deva. De data aceasta, expoziţia va cuprinde creaţii de artă plastică decorativă şi picturi aparţinând profesorilor de artă din cadrul Liceului „Sigismund Toduţă” şi artişti plastici deveni.

One thought on “Vestimentaţie din materiale reciclabile

  • as dorii shi eu mai multe detalii despre obiectele vestimentare din materiale reciclabile daca se poate cateva poze mai amanuntite…multumesc

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura