Veşti proaste pentru elevii din Lupeni

26 august 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Cristina Ghenea

Chiar dacă noul an şcolar bate la uşă, unităţile de învăţământ din Lupeni nu sunt pregătite să-şi primească elevii. Şcolile, liceele şi grădiniţa care funcţionează în acest municipiu sunt la un pas de a rămâne fără apă şi curent electric. Datoriile şi penalităţile acumulate se ridică la circa 1.000.000 de lei.

Probleme vechi, fără rezolvare

„Gunoiul nu a mai fost plătit de 3-4 ani de zile. Serviciile de telefonie şi Internet au fost sistate pentru neplata abonamentelor. Urmează să ni se taie şi apa şi energia electrică, din acelaşi motiv. În plus, nu ştiu cum vom reuşi să asigurăm căldura în şcoli în iarna care urmează, întrucât dispunem de un sistem de încălzire cu lemne, şi nici până acum nu au fost plătite lemnele folosite anul trecut”, a declarat Viorel Hodor, directorul Grupului Şcolar Minier din Lupeni, căruia îi este arondată şi Şcoala Generală Nr. 3. În aceeaşi situaţie se află şi Liceul Teoretic, care cuprinde Şcolile Generale Nr. 1 şi Nr. 2, dar şi grădiniţa cu program prelungit „Lumea Copiilor”.

Primarul nu este de acord cu plata utilităţilor

Consiliile locale ale fiecărui municipiu, oraş sau comună sunt obligate să asigure plata utilităţilor pentru unităţile de învăţământ. Dar primarul Cornel Resmeriţă neagă cu vehemenţă această obligaţie şi, ca urmare, administraţia locală din Lupeni lasă şcolile din municipiu în voia sorţii. „Toate utilităţile trebuie plătite de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În timp ce din banii Inspectoratului Judeţen Şcolar se renovează şcoli în tot judeţul, Consiliul Local din Lupeni trebuie să plătească de toate. Noi avem mai multe datorii, decât încasări, deci e clar că nu avem banii necesari achitării facturilor pentru şcoli”, a declarat Cornel Resmeriţă, primarul municipiului. Aşa stând lucrurile, în mai puţin de o lună de zile, zeci de preşcolari, elevi şi liceeni din Lupeni riscă să înceapă un nou an şcolar în condiţii improprii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Linişte! Poporul votează…

Cred că în România este pe cale de a se opera o nouă segregare, asemănătoare celei din 1996, când contrastul...

Minor lovit pe trecerea de pietoni

Un copil de şapte ani din Hunedoara a fost lovit de o maşină pe trecerea de pietoni de la intersecţia...

Foştii şefi de la Petrila îşi aşteaptă sentinţa

Foştii şefi ai Exploatării Miniere Petrila ar putea luni să-şi afle sentinţa definitivă în dosarul deschis ca urmare a tragicului...

Închide