Veşti bune pentru locuitorii comunelor Ribiţa, Boşorod şi Orăştioara de Sus

1 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Concomitent cu măsurile care se impun în lupta pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în judeţul Hunedoara, Consiliul Judeţean îşi exercită şi obligaţiile legale referitoare la administrarea drumurilor judeţene. În acest sens, au fost aprobate două noi proiecte pe care le aducem la cunoştinţa publică.
Primul proiect se referă la solicitarea de preluare în administrare temporară a sectorului de drum comunal (DC)8 cuprins între localităţile Ribiţa şi Crişan, respectiv km 0+000 şi 6+100, aflat în proprietatea publică a comunei Ribiţa.
În şedinţa de marţi, CJ Hunedoara a aprobat preluarea în administrare a DC8 în vederea realizării unor lucrări de modernizare şi reabilitare, această cale de acces aflată într-o stare avansată de degradare fiind deosebit de importantă pentru localnici, dar şi pentru vizitatorii Mănăstirii Crişan. După ce Consiliul Local Ribiţa îşi va da acordul în privinţa solicitării, va fi încheiat contractul de administrare – cadru, urmând ca administraţia judeţeană să continue demersurile pentru demararea lucrărilor.
Al doilea nou proiect vizează aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza DALI) pentru modernizarea drumului judeţean (DJ) 668 A Streisângeorgiu – Chitid – Boşorod – Luncani – Târsa – Costeşti, km 12+410 – 15+410. Potrivit documentaţiei aprobată, valoarea totală a investiţiei se ridică la 8.037.942 de lei, fără TVA, durata de realizare fiind de şase luni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Florin Oancea revine la primărie

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), revine luni, 6 aprilie, la birou, după ce timp de două săptămâni a condus...

Mai rămân cu activitatea suspendată

Printr-un ordin emis de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, având în vedere aplicarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu noul...

Ne scapă vreun partid politic de pensiile speciale?

Partidele nu au renunţat la tradiţionalul ping-pong politic şi a început o cursă pe subiectul pensiilor speciale.

Închide