Verdict din fază fixă

20 ianuarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 2 Alin Pau

Ciprian Marinuţ

Doi foşti jucători ai echipei de futsal Olimpic Simeria au fost rivali în derby-ul etapei a 15-a a Campionatului Municipal de Fotbal Amatori Deva, dar soarta meciului a fost decisă de o execuţie inspirată, din lovitură liberă, a unui alt fost fotbalist ce a activat la Minerul Certej şi CFR Simeria.

Mult fotbal, un singur gol
A.S. Electroconat şi Avantaje s-au mişcat cu talent pe piaţa transferurilor şi şi-au asigurat serviciile foştilor profesionişti Adinel Mihăiescu şi Alin Paul, care au făcut parte, până în decembrie, din lotul echipei de Liga I de futsal Olimpic Simeria. Cei doi au crescut şi mai tare „concentraţia” ex-fotbaliştilor pe metru  pătrat în duelul dintre cele două echipe, iar partida a avut toate ingredientele unui meci de bună calitate. S-a jucat cu ambiţie, angajament şi multă ştiinţă a fotbalului, fără a se face economie de efort. Şi a rezultat un meci alert, cu multe acţiuni de atac, ce au alternat rapid de la o poartă la alta, cu suspans şi adrenalină şi care a avut un gol şi trei bare.

Plus de viteză şi atenţie
Deşi noua achiziţie, Mihăiescu, e un fundaş, de forţă şi mai puţin mobil, AS Electroconat a avut parcă o viteză în plus faţă de Avantaje, la care „ofensivul” Alin Paul mai are nevoie de timp pentru a se integra. După o primă repriză cu ocazii mari la ambele porţi, încheiată fără gol, Joltvinschi (26) a deschis scorul cu un şut inspirat dintr-o lovitură liberă de la semidistanţă. Fostul jucător de la Minerul Certej şi CFR Simeria a şutat plasat, la semiînălţime, iar mingea a lovit bara şi a intrat în poartă şi AS Electroconat avea avantaj minim, 1-0. Avantaje a replicat prompt şi a asediat careul advers, însă atacurile lor au rămas fără efect pe tabelă. Majoritatea acţiunilor au fost oprite de atenta defensivă a electricienilor, iar când aceasta a fost depăşită a intervenit incredibil portarul Zmău sau bara, la şutul lui  A. Paul (32). E drept, că pe contraatac, AS Electroconat putea să mai marcheze de două ori, însă Joltvinschi (35) şi Băicoană (47) au ţintit şi ei bara.

AS Electroconat – Avantaje 1-0 (0-0)
A marcat: Joltvinschi (min. 26)
AS Electroconat: Zmău – Ad. Mihăiescu, Joltvinschi, Răducănescu, Davidoni, Băicoană – Nechitaru, An. Mihăiescu, Oprea, Giura.
Avantaje: Robciuc – A. Paul, Costaş, Sava, Doboş, Cl. Popa, Apostol, Torok, Mureşan, Vălăşutean.
Arbitrii: Florin Anca – Mihai Nacu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste 700 de ani de concedii medicale

Minerii din Valea Jiului care îşi vor lua concedii medicale nejustificate şi vor fi prinşi că în aceste zile libere...

Poliţiştii rutieri fac ordine în centrul Devei

Ce n-au reuşit agenţii comunitari singuri, au reuşit împreună cu poliţiştii de la circulaţie. Luni, strada care face legătura între...

Apelul criminalului Aurel Enea a fost respins

Dosarul tinerei din Petroşani găsită tranşată pe malul râului Mureş s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Instanţa...

Închide