Vedetele şi campionii dau cu pumnul pentru promovarea boxului

3 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

11 x 1 pugilista

Ciprian Marinuţ

 Foştii campionii mondiali la box profesionist Mihai Leu şi Leonard Doroftei sunt invitaţii speciali ai „Cupei Riviera” ce va avea loc la Brad, iar actualii campioni naţionali Florin Poczo şi Xenia Journeac (foto) vor fi protagoniştii „Cupei Constructorul”, de la Hunedoara.

Două show-uri în trei zile
Practicanţii nobilei arte a pugilismului vor avea, la finalul acestei săptămâni, două reprezentaţii de gală pe meleaguri hunedorene. Sportivi de la un formaţii din Ungaria şi de la cluburi din Arad, Turnu Severin, Craiova, Oradea, Mătăsari, Rovinari şi Hunedoara îşi vor încrucişa mănuşile, vineri şi sâmbătă, la tradiţională competiţie „Cupa Constructorul”, de la Hunedoara. Apoi, majoritatea dintre sportivii care vor boxa la Hunedoara, se vor muta la ediţia a III-a a Cupei „Box Club Riviera Arad”, care se va desfăşura la Brad.

Spectacol şi premieri
Ediţia 2009 a Cupei „Constructorul”, care este organizată de CSS Hunedoara–Constructorul Hunedoara va fi în mare măsură o paradă a campionilor de la clubul organizator. „Am dorit să invităm cât mai mulţi adversari puternici pentru cei 11 sportivi ai de la clubul nostru, care vor boxa la această gală. Vrem ca deţinătorii de titluri de campioni naţionali şi ai Cupei României, respectiv Florin Poczo, Xenia Journeac, James Cheregi şi Iulian Dodu, să susţină meciuri grele în care să facă spectacol şi totodată să se pregătească bine pentru următoarele competiţii. Tot cu acest prilej, campionii noştri vor fi premiaţi pentru performanţele lor de către Primăria Hunedoara cu suma de 12.000 de lei”, a spus antrenorul Ilie Captari, principalul organizator al Cupei „Constructorul”, care se va disputa vineri şi sâmbătă de la orele 16.00.

Propagandă pentru sportul cu mănuşi
Cupa „Box Club Riviera Arad”, care se va desfăşura la Brad, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local se vrea o propagandă pentru reînvierea în oraşul aurului a acestui sport nobil care cândva a avut tradiţie.
„Desfăşurarea acestei competiţii la Brad nu e întâmplătoare. Aurul Brad a avut cândva o secţie de box de tradiţie, iar sportivul Alin Leucean, zis Moţul, de la clubul de box Riviera Arad este brădean. Primăria Brad susţine financiar organizarea galei, pentru a oferi locuitorilor un spectacol sportiv de calitate şi pentru a încerca să-i atragă pe tineri către practicarea boxului. Salutăm prezenţa la acest eveniment a foştilor campioni mondiali Leonard Doroftei şi Mihai Leu, doi sportivi foarte iubiţi de brădeni, şi sperăm ca ei să ajute prin la revigorarea boxului la Brad”, a spus Florin Cazacu, primarul Bradului.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Disponibilizări la Lupeni

Oficialii clubului Minerul Lupeni au ajuns la concluzia că un lot de 40 de fotbalişti este prea numeros pentru nevoile...

Ciobanii nu se mai bat cu bâtele

Nu se ştie de la ce s-au luat la ciondăneală. Din cauza oiţelor sau a băciţelor? Nimeni nu ştie să...

Cereri pentru subvenţionarea căldurii

De ieri, Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Deva a început preluarea cererilor pentru acordarea ajutorului financiar de încălzire...

Închide