Comunitate

Vaţa, sub încercările vremurilor

Scuturată bine, puşculiţa administraţiei locale din comuna Vaţa de Jos s-a dovedit, încă o dată, soluţia pentru ca trenul investiţiilor să fie prins din mers. Supărat că banii europeni vin greu, Milu Folescu (foto), primarul locului, şi-a refăcut calculele şi a trecut repede la treabă.
Puţin câte puţin
Pe principiul lucrurile mici fac lucruri mari, edilul a căutat să facă ceva constructiv pe cât mai multe planuri. “Căminul Cultural din Ciungani a fost ridicat şi urmează să achiziţionăm materialul lemnos, necesar pentru acoperiş, iar ţigla este deja cumpărată. De asemenea, am ridicat bucătăriile la căminul din Prăvăleni, iar la căminele din Basarabasa şi Ociu vor fi înlocuite uşile şi geamurile, cu unele din tâmplărie PVC. Tot ce s-a realizat la aceste cămine a avut ca resursă financiară bugetul local. Am încercat, pe cât se poate, să ne îndreptăm atenţia şi către lăcaşurile de cult. Astfel, la biserica din Târnava se fac pregătirile pentru pictură. Aici, avem la bază fondurile guvernamentale şi o mică parte alocată din bugetul local. Lucrările, atât la cămine, cât şi la biserică, au început relativ de puţin timp şi sperăm să continue aceeaşi linie susţinută. Totodată, în paralel cu aceste investiţii, mai efectuăm şi reparaţii la drumurile comunale”, a precizat Milu Folescu, primarul din Vaţa de Jos.
Instanţa să decidă
Din noiembrie 2010, Milu Folescu a preluat frâiele ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară) înfiinţată alături de comuna vecină, Tomeşti, pentru a implementa un proiect de alimentare cu apă şi canalizare în mai multe sate. Dar, cum ghinionul vine repede, după încheierea procedurii de licitaţie, au fost mai multe contestaţii ale proiectului, depăşindu-se termenele-limită stipulate de UE. “Am avut multe probleme cu acest proiect, contractul de finanţare fiind reziliat. Acum, ne-am strâns şi unit forţele şi am apelat la instanţă. Sperăm ca tribunalul din Timişoara să facă dreptate şi să nu pierdem cei aproape şase milioane de euro. Nu ne lăsăm, până nu se lămuresc lucrurile”, a mai precizat edilul. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura