Vasilică Potecă a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului

11 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Vasilică Potecă (foto) a fost învestit, ieri, în funcţia de prefect al judeţului Hunedoara. Ceremonia a fost în sistem de videoconferinţă, astfel fiind învestiţi mai mulţi prefecţi în ţară. Potecă a fost singura propunere a organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL pentru a ocupa funcţia de prefect.

Mandat scurt
”Le mulţumesc colegilor din judeţ care m-au propus pentru această funcţie. Mulţumesc Guvernului României pentru numire. Sunt conştient că voi avea un mandat scurt, de un an, de prefect. Ne găsim într-o situaţie specială după plecarea Guvernului Dăncilă. Lucrurile pe care trebuie să le facem sunt cele pe care Guvernul Orban doreşte să le implementeze. Eu nu sunt venit în funcţia de prefect să împart sau să despart, sunt venit în această funcţie pentru cetăţenii acestui judeţ. Cele mai urgente probleme care trebuie rezolvate sunt cele de la înmatriculările auto şi titlurile de proprietate neacordate. Apoi, e nevoie să fie clarificate lucrurile legate de Instituţia Prefectului, cum mergem înainte şi despre ce este vorba în acest judeţ. Vreau să duc la îndeplinire politica Guvernului României, aici, în judeţul Hunedoara. Aplicarea politicii guvernului înseamnă egalitate de tratament pentru toţi actorii din teritoriu. Pentru că toţi cetăţenii ţării trebuie să fie egali”, a declarat Vasilică Potecă, noul prefect de Hunedoara.

Nici o ameninţare pentru nimeni
Întrebat dacă, acum, că avem un prefect care vine din PNL, primarii social-democraţi ar trebui să se teamă, Potecă a răspuns: ”Nu există nici un motiv pentru oricare primar să se teamă, că eu ca prefect voi face presiuni asupra lor. Nu va exista aşa ceva, nici o ameninţare, nu au nici un motiv să se sperie. Nimeni nu trebuie să se teamă nici primarii, nici nimeni, decât de nerespectarea legii. Noi am dus funcţia de prefect într-un cadru foarte îngust, nu este bine să continuăm să spunem că trebuie să se teamă cineva de cineva”, a adăugat noul prefect al judeţului.

Înalţi funcţionari publici şi apolitici
Potecă a mai deţinut funcţia de subprefect al judeţului, în perioada 2011-2014. El a demisionat din PNL şi din funcţia de secretar general al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, după ce a fost nominalizat pentru funcţia de prefect al judeţului Hunedoara.
”Sunt de acord ca prefecţii să fie apolitici. Prefectul trebuie să rămână o persoană apolitică, să garanteze pentru toţi locuitorii judeţului că legea va fi respectată. Prefecţii să rămână înalţi funcţionari publici, aşa e cel mai bine”, a declarat Vasilică Potecă pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 12.12.2019

Mirel Liviu Sandu, cetăţean rezident în Deva Pentru că a fost condamnat la peste doi ani de închisoare cu executare,...

Bulina albă, 12.12.2019

Fabius Tiberiu Kiszely, fostul prefect al judeţului Hunedoara Pentru că în mandatul său a dat dovadă de profesionalism şi a...

Gura lumii, 12.12.2019

S-au pus pe el şi-i caută nod în papură. Gurile rele spun că şeful unei instituţii de stat din regiunea...

Închide