Vacanţã scurtã şi amicale pentru Cetate

Handbalistele de la Cetate Deva au avut doar câte o zi liberă de Crăciun şi Revelion, iar în această săptămână, vor relua şi seria meciurilor amicale de verificare.
Pregătiri intense
Antrenorul Ioan Mătăsaru a insistat ca echipa să respecte programul de pregătire şi pe perioada sărbătorilor de iarnă şi să dispute cât mai multe amicale înainte de reluarea campionatului. Drept urmare, lotul echipei devene a avut puţine zile libere la finalul anului trecut. „Rezultatele şi jocul au fost pe un trend pozitiv, la turneele de la Cluj şi Deva, disputate în decembrie. S-a îmbunătăţit mult jocul în defensivă, iar în atac, s-au reuşit unele faze cursive şi eficiente. Totuşi, fiind o perioadă precompetiţională, i-am cerut patronului să acorde handbalistelor cât mai puţine zile de vacanţă de Crăciun şi Revelion, pentru a nu afecta ritmul pregătirii. Astfel, în 26 şi 31 decembrie, precum şi în 2 ianuarie, echipa a avut programate antrenamente. În plus, avem nevoie de minimum încă trei meciuri amicale până la reluarea campionatului, astfel că la finalul acestei săptămâni, este posibilă o dublă amicală cu SCM Craiova”, a spus Ioan Mătăsaru, antrenorul echipei devene.
Cartaş visează la Olimpiadă
Revenită de la Mondialele din Brazilia, lidera echipei devene, Carmen Cartaş, a afirmat că îşi va respecta contractul cu Cetate şi că îşi doreşte să participe cu naţionala şi la Jocurile Olimpice. „Am contract cu Cetate până în vară şi doar atunci voi vedea ce va urma. Sunt câteva oferte concrete, însă momentan mă simt foarte bine la Deva. Vreau să continui aici, pentru că sunt de părere că putem mai mult decât locul opt. Mi-aş dori să văd mai multă lume la meciurile noastre de anul viitor. Orice sportiv visează să ajungă la Jocurile Olimpice. Sper să mă ocolească accidentările şi să continui evoluţiile bune, pentru ca antrenorul echipei naţionale să apeleze la serviciile mele. Ne va fi însă foarte greu în turneul pre-olimpic”, a afirmat Cartaş.
Campionatul Ligii Naţionale se va relua pe 14 ianuarie 2012, cu etapa a IX-a în care Cetate Deva (locul opt) va juca în deplasare cu HCM Roman (locul 12). (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.