Afaceri

Utilizarea graficelor în analiza tehnică (II)

04 traderG_468x310

Traderii de azi apelează, adeseori, la graficele punctuale şi de cele mai multe ori rezultatele nu întârzie să apară.
Aşa cum am menţionat anterior, acest tip de grafic nu ia în considerare timpul. O coloană poate să reprezinte evoluţia preţului pe o zi sau pe trei luni. Unul din cele mai populare grafice punctuale este cel 1×3, ceea ce înseamnă că atâta timp cât preţul evoluează în aceeaşi direcţie, fiecare modificare a lui cu o mărime va fi punctată pe grafic. O întoarcere a preţului în direcţia opusă trebuie să aibă o amplitudine de cel puţin trei pipsi, pentru a putea fi marcată pe grafic. În acest fel, schimbările minore ale preţului nu se iau în calcul, permiţând traderului să se concentreze asupra trendurilor principale. Aceste grafice sunt utilizate în special în analizele intraday, deoarece semnalele de tranzacţionare sunt mai uşor de monitorizat în acest fel şi mai ales, datorită faptului că nu e nevoie de interpretări personale. Popularitatea lui a crescut în anii ’80, odată cu apariţia sistemelor electronice de analiză a graficelor.
(Ioan Aleman, director departament dezvoltare Sibex)

Dicţionar de termeni futures
Buy Call – Cumpărare de  opţiune Call. Dreptul, dar nu şi obligaţia de a cumpăra un anumit activ suport, la un preţ specificat, până la scadenţă, contra unei sume de bani, numită primă.
Buy Futures – Cumpărare a unui contract futures.
Buy in – 1. Cumpărare iniţiată pentru a acoperi o vânzare anterioară. Este numită adesea acoperire short. 2. Metodă de compensare pentru livrările din piaţa cash a obligaţiunilor care au eşuat. Apare atunci când un vânzător nu-şi poate îndeplini obligaţia de livrare a titlurilor, stipulată în contract. Impactul financiar al acestei tranzacţii este înregistrat în contul vânzătorului.
Buy Put – Cumpărare de opţiune Put. Dreptul, dar nu şi obligaţia de a vinde un anumit activ suport, la un preţ specificat, până la scadenţă, contra unei sume de bani, numită primă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura