UPDATE. Noi informații șocante despre ucigașul din Florența al hunedorencei Andreea Cristina Zamfir

ucigas italiaRiccardo Viti (în foto, în momentul ridicării sale de către polițiștii), bărbatul arestat, vineri, în ancheta privind uciderea hunedorencei Andreea Cristina Zamfir, la Florenţa, susţine că nu a vrut să o omoare, el fiind suspectat în alte nouă cazuri de agresiuni sexuale, care nu s-au soldat cu moartea victimelor, scrie presa din Italia.

“Am făcut o prostie, acum nimeni nu mă mai poate salva”

În momentul în care a fost luat de polițiști din casa părinţilor lui, mama suspectului l-a întrebat: „Dar ce se întâmplă? Tu eşti monstrul căutat de poliție?”Bărbatul a răspuns: „Da, da, eu am făcut o prostie, nu am ştiut că va muri. Acum nimeni nu mă mai poate salva”.  În faţa anchetatorilor, bărbatul a susţinut această ipoteză.

După ce a fost arestat și dus la poliție, Riccardo Viti și-a recunoscut crima şi a explicat că frecventează prostituate din anul 2005, plătind 100 de euro pentru jocuri erotice. Din cauza faptului că este şomer, bărbatul a spus că în ultima vreme le plătea prostituatelor 30 de euro.

 “Am sperat tot timpul că cineva mă va opri”

  Viti a fost interogat timp de nouă ore şi a recunoscut inclusiv implicarea în alte agresiuni care nu s-au soldat cu crimă. “Am făcut-o din răzbunare, dar am sperat tot timpul că cineva mă va opri. Sunt vinovat”, le-a mărturisit italianul anchetatorilor. La rândul ei, mama maniacului a declarat: “A recunoscut. Eu nu ştiam ce a făcut. Îl credeam un om de treabă, însă nu-l pot apăra dacă a făcut ceea ce a făcut”.

 Urmele ADN îl incriminează și pentru alte atacuri

  Conform poliţiei din Peninsulă, bărbatul nu e la primul act de violenţă: analiza urmelor de ADN îl incriminează pentru alte opt atacuri asupra unor femei, petrecute din ultimii ani. Probele au fost prelevate de pe banda adezivă pe care individul obişnuia să o rupă cu dinţii pentru a-şi lega victimele.

Cine este, de fapt, ucigașul și cum îl cunoșteau vecini

Vecinii au oferit amănunte despre viaţa criminalului Riccardo Viti. Astfel, oamenii care îl cunosc, l-au caracterizat pe ucigaşul româncei Andreea Cristina Zamfir drept un individ amabil, dar ciudat. Despre părinţii criminalului, vecinii spun că aceştia erau oameni respectabili, de treabă. „Riccardo Viti este o persoană amabilă, un pic dură şi ciudată, iar uneori infantilă”, aşa l-au caracterizat vecinii pe criminalul italian.

Deşi iniţial s-a spus că Riccardo Viti era singur, vecinii au afirmat că acesta este căsătorit, că soţia sa este din Est şi are un copil, adolescent, dintr-o relaţie anterioară. Bărbatul, de profesie contabil, nu avea serviciu de câţiva ani, motiv pentru care lucra cu tatăl său, în domeniul instalaţiilor.

În timpul liber, criminalul făcea karate şi chiar era arbitru în domeniu. O vecină a povestit că l-a văzut recent la un supermarket cu mama sa şi a fost surprinsă să observe că acesta „cumpăra pentru el produse care mai degrabă erau potrivite pentru copii”.

Riccardo Viti, soţia sa şi copilul locuiesc într-un apartament care are legătură cu cel al părinţilor lui, dar are intrare separată. .

A murit în chinuri groaznice

    Trupul tinerei hunedorence a fost găsit luni, sub un pod de la periferia Florenţei. Potrivit rezultatelor autopsiei, tânăra a murit în urma unei hemoragii interne provocate de chinurile groaznice la care a fost supusă. Femeia a fost găsită dezbrăcată, fără dinţi, şi legată de o grindă, într-o poziţie ce aminteşte de crucificare. “Îmi pare rău să jignesc animalele cu această comparaţie, dar persoana asta este o bestie!”, a declarat chestorul Raffaele Micillo, din Poliţia Florenţa, potrivit agenţiei de presă ANSA.

 A avut probleme cu drogurile și se prostitua

Potrivit ziarului La Repubblica, Andrea Cristina Zamfir se prostitua în zona oraşului Florenţa fără a fi “protejată” de vreo grupare de proxenetism. Din această cauză, anchetatorilor le-a fost mai greu să stabilească locul în care aceasta a fost abordată de clientul care a omorât-o. În trecut, hunedoreanca ar fi avut probleme cu drogurile, dar nu a fost condamnată niciodată pentru infracţiuni de acest tip. Ea a fost cercetată, la un moment dat, pentru delicte referitoare la imigraţie.

Andreea Cristina Zamfir era originară din Hunedoara, dar avea domiciliul în Drobeta Turnu Severin, unde se mutase de aproximativ cinci ani. Femeia avea doi copii minori, care au rămas în Drobeta Turnu Severin, în grija soacrei sale, deoarece ea era plecată de mai mulţi ani în Italia, împreună cu soţul său. (Mircea Crivăț)

 

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.