BREAKING NEWS. Ucigașul hunedorencei crucificate la Florența, în Italia, a fost descoperit și arestat

images Ucigașul hunedorencei Andreea Cristina Zamfir, de 26 de ani, care a fost violată şi ucisă la periferia orașului Florența, în Italia, a fost arestat de carabinieri. Este vorba despre un inginer de 55 de ani, Riccardo Viti, care locuia cu părinţii, în apropiere de spitalul Careggi, cel mai mare spital din Florența, scrie Corriere Fiorentino, în pagina sa electronică.

“Fac acest lucru din răzbunare”

Analiza urmelor de ADN a arătat că bărbatul a mai fost implicat în cel puţin trei cazuri produse în ultimul deceniu. Potrivit anchetatorilor, asasinul este un italian de 55 de ani, cu înclinaţii sado-maso. Presa italiană relatează că suspectul ar fi recunoscut deja o parte dintre acuzaţii. Bărbatul a fost prins în apropierea casei sale, de la periferia de nord a oraşului Florenţa. Agresorul nu este căsătorit şi locuia cu părinţii și se pare că prezintă probleme psihice.

„S-a terminat, s-a terminat, am făcut o prostie”, le-a spus el poliţiştilor din Florenţa imediat după ce o echipă mobilă a intrat în locuinţă, vineri dimineaţa, pentru a-l aresta. Riccardo Viti a fost condus la sediul poliţiei, unde a mărturisit crima. „Fac acest lucru din răzbunare”, le-ar fi spus el poliţiştilor care-l interogau, potrivit publicaţiei amintite. Poliţia şi carabinieri au percheziţionat casa în care suspectul locuieşte împreună cu părinţii şi au găsit bandă adezivă „identică” celei care a fost folosită pentru imobilizarea victimei. Prietena acestuia lucrează la spitalul din Careggi, pecizează ziarul respectiv.

Furgoneta albă și prostituatele l-au dat de gol

Potrivit  Corriere Fiorentino, în prezent se efectuează verificări privind corespondenţa cu probe de ADN colectate de către carabinieri în cazuri similare în care victimele au supravieţuit. Ei ar fi ajuns la identificarea bărbatului arestat, pe baza descrierilor furnizate de către femei pe care acesta le-ar fi violat în ultimii ani.

„După trei zile de căutări, am capturat bestia”, a declarat chestorul Raffaele Micillo, de la Poliția Florența, adăugând că bărbatul arestat este „cu siguranţă vinovat de uciderea Andreei Cristina Zamfir”. „Acum încercăm să facem legătura cu alte violuri”, a spus oficialul, mulţumind poliţiei şi carabinierilor. Furgonul alb, despre care vorbesc toate prostituatele în declaraţii – este un Fiat Doblò, proprietatea tatălui suspectului.

După uciderea româncei, poliţia a audiat o serie de prostituate. Ele nu au denunţat violenţe, dar aproape toate afirmă că un client le-a cerut să îi ofere un „joc erotic” asemănător celui care a condus la moartea româncei, la Ugnano. De asemenea, ele îşi amintesc în mod clar furgonul, un element-cheie în cadrul anchetei, care a devenit apoi o pistă către arestarea presupusului asasin, mai scrie Corriere Fiorentino.

Este vorba de un ucigaș în serie

Poliţiştii spun că au de-a face cu un agresor în serie, care a atacat mai multe femei de-a lungul mai multor ani. Pe banda adezivă folosită pentru a lega victima a fost găsit acelaşi ADN ca în alte trei cazuri, unul dintre ele datând din 2011, iar celelalte două din 2013. Mai mult, se pare că în toate cazurile banda adezivă cu care au fost legate victimele era inscripţionată cu numele spitalului Careggi, cea mai mare unitate medicală din Florenţa. Ziarele italiene scriu că Riccardo Viti, agresorul care ar fi ucis-o pe româncă se prezenta cu numele de Alessandro. Potrivit anchetatorilor, bărbatul avea două zone preferate de acţiune: Ugnano, în Florenţa, şi Bartoline, în orăşelul Calenzano.

A murit în chinuri groaznice

Trupul tinerei hunedorence a fost găsit luni, sub un pod de la periferia Florenţei. Potrivit rezultatelor autopsiei, tânăra a murit în urma unei hemoragii interne provocate de chinurile groznice la care a fost supusă. Femeia a fost găsită dezbrăcată, fără dinţi, şi legată de o grindă, într-o poziţie ce aminteşte de crucificare. „Îmi pare rău să jignesc animalele cu această comparaţie, dar persoana asta este o bestie!”, a declarat chestorul Raffaele Micillo, din Poliţia Florenţa, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Potrivit ziarului La Repubblica, Andrea Cristina Zamfir se prostitua în zona oraşului Florenţa fără a fi „protejată” de vreo grupare de proxenetism. Din această cauză, anchetatorilor le-a fost mai greu să stabilească locul în care aceasta a fost abordată de clientul care a omorât-o.În trecut, hunedoreanca ar fi avut probleme cu drogurile, dar nu a fost condamnată niciodată pentru infracţiuni de acest tip. Ea a fost cercetată, la un moment dat, pentru delicte referitoare la imigraţie.

Va fi înmormântată în Italia

Andreea Cristina Zamfir era originară din Hunedoara, dar avea domiciliul în Drobeta Turnu Severin, unde se mutase de aproximativ cinci ani. Femeia avea doi copii minori, care au rămas în Drobeta Turnu Severin, în grija soacrei sale, deoarece ea era plecată de mai mulţi ani în Italia, împreună cu soţul său.

Andreea Cristina Zamfir va fi înmormântată în sudul Italiei, după cum a cerut familia acesteia, care beneficiază de asistenţa ambasadei României. Autorităţile italiene au stabilit că hunedoreanca poate fi înmormântată în regiunea Campania, unde locuiesc mama şi sora sa, precizează agenţia ANSA. Mama acesteia a luat legătura cu autorităţile din Florenţa şi urmează să preia sicriul cu corpul neînsufleţit al fiicei sale. (Mircea Crivăț)

Explicație foto: Victima Andreea Cristina Zamfir  și bariera de sub podul de la periferia Florenței, de care a fost legată și schingiuită.

 

 

 

 

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.