Unul la medalie, şapte la sacrificiu

Ciprian Marinuţ

Numai Alexandru Bădeaţă, dintre toţi cei opt înotători ai CSS Hunedoara, este cotat cu şanse la podium la Campionatul Naţional de Semifond al Juniorilor, care începe azi, la Piteşti. Ceilalţi şapte sportivi hunedoreni participă la ultimul şi cel mai dur concurs al anului, pentru a face hatârul federaţiei, întrucât ei se pregătesc în bazin scurt şi au şanse minime în cursele lungi.

Concurs nepotrivit
Înotătorii hunedoreni vor pune punct anului competiţional 2012, prin participarea la o competiţie dificilă şi nepotrivită. Sportivii care se antrenează la Hunedoara în bazin scurt (de 25 de metri) şi sunt familiarizaţi cu probele scurte, fiind performanţi în cursele de viteză, vor fi puşi în situaţia de a înota în probe lungi, de rezistenţă. În programul competiţiei, care începe azi la Piteşti, sunt cuprinse doar curse de 400, 800 şi 1.500 de metri, care sunt catalogate ca fiind foarte dificile, precum şi probe de 200 de metri mixt şi de ştafetă. „Este un concurs care nu prea le place sportivilor de la CSS Hunedoara, deoarece ei se antrenează mai mult pentru probe de viteză. În plus, competiţia este pusă la final de an, când s-a acumulat oboseală de la întrecerile anterioare, iar randamentul lor este spre minim. Sper totuşi ca sportivii să reuşească să se mobilizeze şi să obţinem rezultate onorabile”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

O excepţie şi două surprize
Singurul hunedorean „specializat” şi cu rezultate bune în astfel de curse este Alexandru Bădeaţă. Talentatul înotător de 16 ani este medaliat la campionatele naţionale şi la Concursul ţărilor central europene din acest an, în cursa de 400 de metri mixt, iar la Piteşti, va fi pus în situaţia de a-şi apăra blazonul. Eforturi mai mari decât de obicei vor mai face Andra Mălina şi Alexandru Ancuţa, singurii din lotul de opt sportivi ai CSS Hunedoara, care vor înota în proba de 800 de metri liber. „Alexandru Bădeaţă are şanse mari la podium în cursa de 400 de metri mixt şi trebuie să confirme că medaliile anterioare nu au fost întâmplătoare. Andra Mălina şi Alexandru Ancuţa fac mari sacrificii pentru participarea în proba de 800 de metri liber, dar speranţele la rezultate bune sunt reduse. Adelina Buzdugan, Denisa Iluca, Mihai Pavel, Ancuţa Păiuş şi Cristina Rotaru vor înota în probele de 400 de metri cu obiectivul de a se califica în cât mai multe finale. Organizarea competiţiei este puţin atipică, deoarece juniorii I vor înota la un loc cu juniorii II, iar clasamentele se vor întocmi separat”, a spus antrenoarea de la CSS Hunedoara.
Campionatul Naţional de Semifond începe azi, în Bazinul Olimpic din Piteşti, cu probele de 400 de metri liber (masculin şi feminin) şi se va încheia duminică, zi în care sunt programate cursele de 200 de metri mixt şi cele de 1.500 de metri liber.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare