FlashReportaj

Unui devean i s-a ridicat statuie în faþa firmei

Nicolle Ebner

Dacă până acum, cei care se speteau muncind erau mai tot timpul ţinta ironiilor venite din partea colegilor, care considerau că nimeni nu-ţi ridică statuie dacă munceşti mai mult decât ţi se cere, iată că, „Europa FM îţi ridică statuie” demontează această atitudine. Marţi, 4 mai, Europa FM a dezvelit la Cluj Napoca statuia celui de-al doilea „Erou în muncă” dintre cei mai harnici cinci români. Cel care a fost surprins să vadă o statuie cu propriul chip, în faţa firmei la care lucrează, a fost Cristian Laza, devean get-beget, stabilit cu familia, în Cluj, din 2006.

Pentru omul care nu spune niciodată NU

Potrivit informaţiilor de pe site-ul www. europafm.ro, concursul „Europa FM îţi ridică statuie“ s-a desfăşurat în luna aprilie, la Europa FM, şi a fost deschis tuturor ascultătorilor. Scopul concursului a fost de a-l găsi pe cel mai muncitor român. Pentru munca, dedicaţia, spiritul de echipă, fair play-ul şi disponibilitatea lui, Cristi Laza a fost înscris de colegii lui din compania IQUEST Technologies (în jur de 500 de angajaţi), în campania „Europa FM îţi ridică statuie”, iar ascultătorii au considerat că merită această recunoaştere şi l-au votat ca făcând parte dintre cei mai harnici români. Deveanul nostru, în vârstă de 35 de ani, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că s-a stabilit în Cluj, în urmă cu patru ani, deoarece a considerat că este mai bine pentru fiica lui, care acum are şase ani, să trăiască într-un oraş mai mare. Cristi nu a devenit harnic datorită conjuncturii actuale sau a statutului de familist, ci este un nativ. Era la fel de muncitor, dedicat, dădea dovadă de acelaşi spirit de echipă şi fair play şi prin 1996 (cam de pe atunci îl cunosc eu), când, ca voluntar la asociaţia Alter Ego din Deva, organiza şi participa la acţiuni ce aveau scopul de a-i ajuta pe copiii din casele de copii – pe atunci – din Deva şi nu numai. Pe vremea când încă mai era în Deva, „Cristi Laza a contribuit, în 2001, la realizarea şi elaborarea statutului Asociaţiei pentru Promovarea Egalităţii de Şanse (APES), prima asociaţie înfiinţată în România cu scopul promovării şi abordării integrate a egalitaţii de şanse pentru toate categoriile sociale, fără discriminare. Cristi e băiatul nostru, şi mă bucur că a rămas acelaşi om pe care te poţi bizui”, povesteşte Carmen Micu, preşedintele APES România.

Cristian Laza este cel mai apreciat angajat al companiei IQUEST Technologies din Cluj Napoca, iar colegii lui l-au propus la acest concurs cu umătorul argument: „este un profesionist desăvârşit, de la care avem încă multe de învăţat şi care găseşte soluţiile optime situaţiilor cheie”. În semn de recunoaştere a muncii sale, colegii lui, prin intermediul concursului lansat de Europa FM, i-au ridicat o statuie în faţa firmei. Invitat la dezvelirea statuii, Cristi povesteşte că a fost şocat de ceea ce a văzut în faţa ochilor. Totul se făcuse în mare secret, pentru ca surpriza să fie cu adevărat surpriză. „Am rămas fără grai. Nici nu am putut vorbi de emoţie. Nu m-am gândit niciodată că mi se poate întâmpla aşa ceva. Imediat după mediatizarea evenimentului, care s-a desfăşurat în prezenţa primarului Sorin Apostu şi a peste 100 dintre colegii mei, au început să sune telefoanele. Toată ziua a trebuit să mulţumesc celor care mă felicitau. Ar fi trebuit să-mi iau o zi liberă, ca, să răspund la toate apelurile”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, unul dintre cei mai harnici cinci români.

One thought on “Unui devean i s-a ridicat statuie în faþa firmei

  • Felicitari, Cristi!

    By the way, pentru semnatara articolului, Cristi nu este „devean get-beget”, ci hategan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura