Universitatea din Petroşani, invitată din nou la Cotroceni

Maximilian Gânju

Instituţia va fi parte în proiectul naţional „România Educată“, un proiect iniţiat chiar de preşedintele ţării. Astăzi, la Palatul Cotroceni, rectorul Universităţii din Petroşani, dar şi alţi rectori din ţară se vor întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.
La evenimentul organizat la Palatul Cotroceni de şeful statului sunt prezentate rezultatele preliminare ale proiectului „România Educată“, un proiect iniţiat în urmă cu doi ani de Klaus Iohannis. Preşedintele a vorbit despre iniţiativa sa chiar la ceremonia de decorare a câtorva instituţii de învăţământ superior din România, pe 30 noiembrie a.c. Atunci, Universitatea din Petroşani a primit distincţia Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Ofiţer. „Proiectul România educată intră într-o dezbatere, va fi la Palatul Cotroceni, mâine. Suntem invitaţi rectorii tututor universităţilor din România. Vom onora invitaţia de mâine (n.r. astăzi) la lansarea acestui proiect. Mai apoi se vor trage concluziile şi va intra în dezbatere publică. Sutem deschişi, analizăm concluziile proiectului ca şi ceilalţi rectori şi ne vom spune punctul de vedere vizavi de acest material“, ne-a declarat rectorul Universităţii din Petroşani, prof. dr. Radu Sorin.
„România Educată” este proiectul naţional iniţiat de Preşedintele României, menit să susţină reaşezarea societăţii pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanţă, muncă, talent, onestitate şi integritate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.