Unde se mai poate schia în Parâng și Straja

Pensiunea-Turist-Straja-1321357691-2.312175-[640x480] În staţiunea Parâng, din Valea Jiului, se mai poate schia, relativ bine, pe pârtia de sub telescaun şi pe Pârtia B, unde stratul de zăpadă măsoară între 15 şi 20 de centimetri, dar se poate practica şi schiul de tură pe diferite trasee montane. “Se schiază bine pe cele două pârtii, unde zăpada are o grosime medie de circa 20 de centimetri. Au venit deja turişti în staţiune şi ne aşteptăm ca numărul lor să crească, deoarece avem zăpadă pe pârtii”, a declarat Dumitru Bârlida, şeful Salvamont Petroşani.  De altfel, începând de duminică, staţiunea se va anima datorită unui număr de 200 de studenţi ce vor sosi în tabără, la cabana ANEFS.

O situaţie mai puţin bună este în staţiunea Straja, unde se mai poate schia în ‘condiţii acceptabile’ doar pe pârtiile Telescaun Vârful Straja şi pe Canal, potrivit salvamontiştilor de acolo. Deoarece temperaturile de afară sunt ridicate, administratorii pârtiilor nu pot folosi tunurile de zăpadă artificială.
Accesul în staţiunea Parâng se poate face numai cu telescaunul, cu plecare din Petroşani, iar în Straja se poate ajunge cu maşina, pe drumul judeţean care pleacă din Lupeni, sau cu telegondola.  (AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare