Sport

Unde se încheie Euro 2024 pentru noi? După 127.000 de voturi, rezultatul sondajului este șocant!

Cotidianul Algemeen Dagblad (AD), unul dintre cele mai mari ziare din Olanda, rulează în aceste zile un son­daj în care își întreabă cititorii din on­line „Unde se va termina acest Cam­pio­nat European pentru echipa olan­deză?”. Rezultatele sunt cu adevărat surprinzătoare, arată gsp.ro

S-au bucurat
Locul 3 în grupa D, după o victorie cu Polonia, un egal alb cu Franța și o în­frângere cu Austria, Olanda va juca în „optimile” Euro 2024 contra României.
Duelul va avea loc marți, ora 19:00 la noi în țară, pe stadionul Allianz Arena din Munchen. La prima vedere, a părut că oamenii de fotbal din Olanda s-au bucurat atunci când au aflat că le-a ieșit România în cale, ei evitând adversari pe care calculul hârtiei îi scoate mai va­loroși.
Mărturie stau declarațiile lui Ovidiu Stîngă, fostul internațional român sta­bilit acum în Olanda, într-un interviu acor­dat GSP: „Toți analiștii zic că ad­ver­sar mai ușor decât România nu puteau găsi. Ne dorim să se păcălească”.

În optimi
Totuși, un sondaj rulat în aceste zile de Algemeen Dagblad, cotidian cu se­diul în Rotterdam, sugerează contrariul, că olandezii nu mai au mare încredere în echipa lor națională.
„Unde se va termina acest Cam­pio­nat European pentru echipa olandeză?” sunt întrebați cititorii versiunii online a ziarului.
La ora redactării articolului, peste 127.000 și-au exprimat votul în res­pectivul sondaj. Surprinzător, 49 la sută dintre aceștia, adică peste 62.000 de oameni, consideră că Olanda va fi eli­minată de România și că drumul „Por­to­calei mecanice” la acest turneu final se va opri în „optimi”!

14 la sută dintre repondenți o văd pe Olanda campioană europeană
Sigur, există și microbiști mai optimiști. 19 la sută dintre repondenți, peste 24.000 de persoane, văd Olanda oprindu-se în „sferturi”.
14 la sută (aproape 18.000) cred într-un parcurs până în semifinale, iar 19 la sută cred că Olanda va juca finala. Dintre aceștia, 14 la sută simt că Depay, Van Dijk și compania vor ridica trofeul. Procentajele sunt rotunjite la numere naturale, de aceea suma opțiunilor ajunge la 101 la sută. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura