Unde petrec hunedorenii Revelionul

Cristina Ghenea

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar hunedorenii au început să-şi facă planuri pentru Revelion. Anul acesta,  mulţi dintre conjudeţenii noştri, îndeosebi tinerii, optează pentru destinaţiile montane. Dar sunt numeroşi cei care au ales să-şi petreacă în străinătate cumpăna dintre ani.  

Oferte variate, preţuri de toate felurile
Fie că vorbim de cabanele din Straja sau Parâng, fie că ne referim la cabane din alte zone ale judeţului, ofertele sunt care mai de care mai variate, iar preţurile sunt pe măsură. „La sosire, veţi fi întâmpinaţi cu preparate tradiţionale şi pâine de casă la cuptor, cozonac şi ţuică fiartă“, se arată în oferta unei cabane din comuna Sarmizegetusa. Administratoarea locaţiei spune că până în prezent, mai bine de jumătate din camere au fost deja rezervate. Astfel, în schimbul a 980 de lei, clienţii se vor putea bucura de trei nopţi de cazare, acces gratuit la piscină, şi de masă festivă, atât în noaptea de Anul Nou, cât şi în prima zi din 2012.
Pentru cei care nu-şi permit preţuri atât de piperate, există şi oferte mai avantajoase. Unii îşi oferă cabanele spre închiriere, fără să asigure masa festivă sau alte servicii, iar doritori sunt destui. „Chiar dacă în zona asta nu se schiază, am dat deja cabana unui grup de tineri care doresc să petreacă aici Revelionul. Preţul iniţial a fost de 4.000 de lei, pentru patru nopţi, dar am negociat la 3.500 de lei, pentru trei nopţi“, a declarat Vasile Manta, administratorul cabanei „Lazărul“ din Câmpu lui Neag.

La căutare, şi destinaţiile în străinătate
Nici ofertele agenţiilor de turism nu sunt ocolite în acest sezon, de hunedoreni. Spre deosebire de anul trecut, în acest an, tot mai multe persoane sunt interesate de petrecerea Revelionului în străinătate, chiar dacă unele destinaţii au preţuri de până la 600 de euro. Potrivit Zenaidei Moşneag, directorul agenţiei „Nexus Travel“, din Deva, până în prezent, peste 25 de deveni şi-au rezervat deja diferite pachete turistice, pentru perioada Anului Nou. „Unii au ales Viena, alţii Grecia sau Ungaria, dar avem clienţi care şi-au luat bilete şi pentru destinaţii mai exotice, cum este Egiptul. Preţurile variază între 200 şi 600 de euro, în funcţie de ofertele incluse în pachet“, a declarat Zenaida Moşneag.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.