Actualitate

Unde îşi donează parlamentarii PSD indemnizaţiile

Carmen Cosman

Parlamentarii PSD din judeţul Hunedoara nu îşi vor supăra liderul politic, adică pe Victor Ponta şi îşi vor dona indemnizaţile, aşa cum au promis. De câştigat au chiar categoriile sociale defavorizate şi tinerii, care vor primi un ajutor financiar nesperat.

Avertismentul lui Ponta
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a avertizat că social-democraţii care nu îşi vor dona indemnizaţiile de bază riscă să fie daţi afară din partid. Banii vor intra pe cardurile aleşilor în data de 5 martie, iar în zilele următoare vor fi donaţi. „Toţi cei care încasează indemnizaţiile sunt obligaţi să le doneze. Toţi parlamentarii Opoziţiei vor fi solidari cu oamenii în suferinţă din România. Dacă va fi vreun parlamentar – şi vorbesc aici în numele PSD – care nu acceptă această decizie şi consideră că interesul său financiar este mai presus, atunci, acel parlamentar va pleca din partid“, a declarat Ponta.

Dacă-i ordin, nu-i tocmeală!
Nu este cazul parlamentarilor hunedoreni, care şi-au ales deja locaţiile în care vor dona banii. Cosmin Nicula, senator pe Colegiul Valea Jiului, a ales să ajute mai multe persoane din sumele primite ca indemnizaţie, iar acest lucru se va întâmpla, la vedere, în data de 7 martie. „O treime din bani va merge la Asociaţia Noua Speranţă din Petrila, pentru ajutorarea copiilor bolnavi de HIV/ SIDA, o altă treime va fi donată la Petroşani pentru două cazuri sociale, iar ultima parte a banilor va fi donată la Crucea Roşie Uricani”, a declarat Nicula. În principiu, vorbim despre o sumă de 3.900 de lei, dar senatorul PSD nu ştie cât se va tăia din aceşti bani, din cauză că nu au participat la comisiile de specialitate şi la şedinţele în plen.
Cristian Resmeriţă, deputat PSD, a ales să ajute tinerii cu indemnizaţia de bază. „Deja am donat indemnizaţia pe februarie, pentru acţiunile organizate de tinerii de la Grupul Şcolar Minier Lupeni şi Liceul teoretic Lupeni. Am încheiat un parteneriat cu tinerii de acolo”, a declarat Resmeriţă, care a explicat că, fiind profesor, se simte extrem de apropiat de tineri.
Doar deputatul PSD Laurenţiu Nistor nu s-a decis, încă, ce va face cu banii, dar oricum, îi va folosi în scopuri caritabile. „În data de 6 martie, voi scoate banii de pe card şi apoi îi voi dona unui azil de bătrâni sau unei case de copii din judeţul Hunedoara. Încă nu sunt decis”, a declarat preşedintele PSD Hunedoara.

One thought on “Unde îşi donează parlamentarii PSD indemnizaţiile

  • Tov. intelectual(cu facultate la 53 de ani)Nistor ne ia la misto, el doneaza el da cu capul, darar cu el in cap la molot

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.