Politica si administratie

Undă verde pentru constructorii care reabilitează Culoarul Mureş Nord

Adriana Năstase

Ieri, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a predat amplasamentele pentru moder­ni­zarea Culoarului Mureş Nord, care tra­ver­sează judeţul pe linia cursul râului Mureş, ceea ce înseamnă că lucrările de moder­ni­zare a celor 70 de kilometri de drumuri ju­deţene pot începe.

Atenţi la lucrări
Proiectul are o valoare de 118,7 milioane de lei, fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene prin POR 2014-2020, câştigată de CJ Hunedoara.
„Este vorba despre unul dintre cele mai im­por­tante proiecte finanţate din fonduri euro­pene, a cărui valoare se apropie de 120 de milioane de lei. Cu aceşti bani vor fi executate lucrări de modernizare pe aproximativ 70 de kilometri de drumuri judeţene de la Geoagiu până la Ilia. Îi asigur pe hunedoreni că vom fi prezenţi pe şantier, că vom fi atenţi la modul în care se vor derula lucrările, că nu vom per­mite întârzieri”, a declarat, cu acest prilej, pre­şe­dintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.
Obiectivul principal al proiectului este modernizarea şi reabilitarea a 70,1 km de drumuri judeţene, din care 4,2 km relocaţi de CNAIR, prin care se asigură conectivitatea cu reţeaua TEN-T – Autostrada A1 şi magistrala CF 200 Curtici-Arad-Simeria, până la finalul proiectului.
Cei 70,1 de km prevăzuţi pentru mo­der­ni­zare au fost împărţiţi pe trei tronsoane. Lotul 1 are o lungime de 24,9 km şi este cuprins între localităţile Ilia şi Bârsău. Lotul al doilea măsoară 33,93 km şi este cuprins între limita cu judeţul Alba, localitatea Homorod şi satul Bârsău. Cel de-al treilea lot, în lungime de 11,29 km, fiind cuprins între Geoagiu şi limita cu judeţul Alba.
Termenul de execuţie a lucrărilor este de 20 de luni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura