Una declară preşedintele şi premierul la televizor şi alta se întâmplă în realitate. Aparatul de testare COVID-19 de la Hunedoara nu poate fi folosit, din cauza pixului celor din Ministerul Sănătăţii

29 aprilie 2020 | 5 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

În timp ce toată ziua auzim că se testează masiv populaţia, iar oficialii, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban, ne dau asigurări la televizor că se întâmplă asta, realitatea este cu totul alta. Întrebarea este de ce se minte la televizor şi de ce nu doresc guvernanţii să fim testaţi pentru COVID? Răspunsul este simplu, ca să nu se raporteze cifrele corecte şi ca să suporte statul atâtea cheltuieli pentru testele făcute populaţiei.

Trebuie inclus în programul naţional
Un exemplu că se tărăgănează lucrurile şi nu se doreşte testarea este situaţia de la Spitalul municipal din Hunedoara. Aici, Consiliul Local a aprobat să fie cumpărat aparatul PCR din banii proprii, nu din fondurile Ministerului Sănătăţii. Dar, ce folos? Oamenii nu pot fi testaţi, ce să vedeţi, pentru că nu au aprobarea de la Ministerul Sănătăţii.
Cum? Ei bine, aparatul pentru testarea COVID a populaţiei a ajuns la spitalul din Hunedoara în urmă cu două săptămâni. Toată lumea a muncit ca să-l pună în funcţiune, specialiştii i-au instruit pe cei de la Laborator să lucreze cu aparatura, dar degeaba. Toate eforturile managerului, medicilor, primarului, aleşilor locali au fost zădărnicite de modul în care lucrează cei din Ministerul Sănătăţii. Pentru că, potrivit legii, aparatul de la spitalul hunedorean trebuie inclus într-un program naţional, pentru ca testările să fie decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Pentru că este un primar PSD la Hunedoara, se pare că lucrurile nu se mişcă aşa cum ar trebui să se mişte având în vedere că suntem în stare de urgenţă şi cu virusul peste noi.

Efort financiar degeaba?
„Am făcut un efort financiar pentru a achiziţiona aparatul de testare, am luat bani de la alte capitole. Mă sună lumea să mă întrebe dacă se pot testa la spitalul nostru, dar sunt nevoit să răspund că încă nu se poate acest lucru. Am vrut să testăm salariaţii care lucrează la Salubrizarea oraşului, care sunt expuşi pericolului de a fi infectaţi, pe cei din serviciile publice. Însă, am rămas miraţi când am primit de la cei de la Direcţia de Sănătate Publică o adresă prin care ni se comunică că nu putem face asta. Doar pe suspecţi, dar cu acordul medicilor de familie. Păi, avem timp să cerem acordul medicilor de familie în situaţia de criză? Ni s-a comunicat că nu putem să-i testăm nici pe angajaţii proprii. Incredibil!”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Managerul Spitalului municipal din Hunedoara, Radu Budae, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că deşi a transmis solicitarea respectivă Ministerului Sănătăţii, ieri i s-au mai cerut alte documente în vederea avizării pentru testarea la COVID a populaţiei. Adică, după ce a „rumegat” cererea celor de la spitalul municipal, după câteva zile, s-au trezit cei din ministerul de resort că mai au nevoie de alte hârtii. Frumos, ce să mai spui! O adevărată grijă pentru hunedoreni, pentru a-i testa! Oare dacă culoarea politică a primarului din Hunedoara era alta, tot aşa se întâmpla? Nu credem.

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Monica spune:

  Buna ziua, Domnilor din CJ Hunedoara, dle Prefect, faceti domnilor ceva, implicati-va in acest caz. Chiar doar fatul ca la Deva s-a primit un aparat de testare conteaza? Cel de la Hunedoara, cumparat din banii de la bugetul local nu donat, sta in stand by, din cauza unor birocratii. Chiar nu va pasa domnilor? Implicati-va domnilor in problemele judetului pe care il pastoriti, lasati declaratiile politice. Ar fi frumos un articol cu titlul”Conducerea Jud. Hunedoara a ajutat la deblocarea procedurilor de autorizare a aparatului de testare din Spitalul de la Hunedoara”. Ce ziceti? Va implicati?

 2. Isfan spune:

  Da menegeru mai testeaza asistentele sub biroul lui? Hai ba baieti, ca testarea merge!!!

 3. George1000 spune:

  Nu e vina ministerului sanatatii. E vina DSP-ului PSD-ist hunedorean care va minte.

 4. George1000 spune:

  Nu e vina ministerului sanatatii. E vina DSP-ului PSD-ist hunedorean care va minte. E destul de clar.

 5. tomtom spune:

  Pentru spitalele si primarii cu conduceri liberale cu rezultate de genocid aplauze….pentru restul bete-n roate ,tertipuri…motivate de formalitati pe seama sanatatii oamenilor…
  BRAVOS

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce le cere prefectul managerilor de supermarketuri

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), a solicitat managerilor tuturor supermarketurilor din judeţ să respecte prevederile Ordonanţei militare nr.10, în...

Amenzile curg, şoferii le ignoră!

Transportatorii de mare tonaj îşi fac de cap în această perioadă. Cu toate că reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au intensificat...

Comunicat de presă. PSD NU susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc!

PSD va vota împotriva acestui proiect de lege şi îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională. Acest...

Închide