Un spital de pediatrie municipal nou, singura soluţie raţională pentru Deva

26 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Electorale

Candidatul ALDE pentru Primăria Deva, Ovidiu Ioan Popa (foto), vine cu un proiect vital pentru municipiu, acela de a construi un spital de pediatrie nou. Asta, în contextul în care, Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, la care sunt trataţi copiii din municipiu nu dispune de dotări şi condiţii adecvate unei unităţi medicale. Dar şi pentru că, deocamdată, nu se prefigurează un termen precis până la care Secţia de Pediatrie va fi mutată într-un spaţiu modernizat.

„Este proiectul meu de suflet”
„Voi insista ca în Deva să se construiască de la zero un spital pediatric municipal. Cunosc foarte bine situaţia de la Secţia de Pediatrie din Deva, deoarece soţia mea este medic pediatru. Nu se mai poate continua aşa. Mai ales că avem certitudinea că Secţia de Pediatrie nu va fi mutată în aripa nouă a spitalului, ci în clădirea veche a SJU Deva, pe un palier al clădirii care va fi renovat. Tocmai de aceea, consider că avem nevoie de un spital de pediatrie al municipalităţii, autonom. Investiţia poate fi realizată din fonduri europene, existând alocate finanţări pentru construirea spitalelor prin exerciţiul financiar european 2014-2020. De asemenea, putem apela la fonduri guvernamentale. Din estimările mele ar fi necesară o sumă de circa 10 milioane de euro pentru a construi un spital care să aibă toate dotările: o secţie de radiologie, una de anestezie – terapie intensivă, precum şi propria bucătărie. La actuala Secţie de Pediatrie se duce mâncarea cu căruciorul de peste drum, de la bucătăria spitalului, nu există aparatură de radiografie. În plus, trebuie create condiţii aparţinătorilor care se internează împreună cu copiii. Este unul dintre proiectele mele de suflet pentru generaţiile tinere din Deva”, a declarat Ovidiu Ioan Popa, candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Deva.
Pe lângă proiectul de construire a unui spital de pediatrie municipal în Deva, candidatul ALDE are şi alte opt propuneri de proiecte mari, esenţiale pentru dezvoltarea urbei.
Ovidiu Ioan Popa s-a născut în data de 13 martie 1972 la Deva, este absolvent al Facultăţii de Construcţii din Timişoara şi are un master în infrastructură. (N.Bumbac)

(Comandat de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE, cod unic de indentificare mandatar financiar: 51170002. Operator economic S.C. Media Hunedoreană S.R.L. Deva, tiraj: 3.300 exemplare.)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Elevi premiaţi şi cu burse de merit

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara şi sub auspiciile Marii Loje Naţionale din România...

Acord de colaborare între Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Generală a Capitalei

Ieri, a fost semnat un acord de colaborare între Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Generală a Capitalei, pentru sărbătoarea Centenarului...

Întâlnirea de toamnă a voluntarilor şi ambasadorilor Geoparcului Dinozaurilor

Întâlnirea de toamnă a ambasadorilor şi a voluntarilor pentru Geoparcul Dinozaurilor a reprezentat un moment de bilanţ al activităţilor desfăşurate...

Închide