Un scenariu care ar trebui să dea de gândit: Care e sloganul secret al Alianţei Păpuşarilor pentru Deva

26 octombrie 2017 | 14 Comentarii | Publicat in: Electorale

Iulian T. Avramescu

Păpuşarii, sforarii din umbră au bătut palma pe bugetul Devei. Este atât de evident, încât nici măcar nu are sens să o demonstrezi. Au scos 8 candidaţi din joben, numai ca să-l bată pe Mărginean. Un inginer care le încurcă socotelile, din pricina căruia nu pot înhăţa salubrizarea Devei şi care se face vinovat de o crimă capitală: în patru ani cât a fost primar, a făcut pentru Deva cât n-au făcut toţi primarii dinaintea lui!
Logica păpuşarilor este simplă, am mai spus-o: dacă nu iese Oancea, iese Blendea! Oricare dintre ei e bun, pentru simplul motiv că habar nu au de administraţie. Unul i-a sfidat pe miile de tineri deveni care învaţă pe brânci în speranţa că vor avea viitorul asigurat. Al doilea e medic, iar mitul independenţei sale l-a spulberat Ponta, prin simplul fapt că a venit la Deva să-l susţină. „Independentul” Blendea e tot atât de „cinstit” şi „apolitic” ca liberalul Oancea.
Amândoi vor semna ceea ce li se va pune în faţă, vorba aceea, ca primarii! Ceilalţi 6 candidaţi sunt la grămadă. Rolul lor e să rupă voturi, să semene haos. Abundenţa de candidaţi n-are nici o altă noimă. Haosul, neîncrederea, zvonurile îi avantajează pe sforari. Cu cât e mai ameţit şi confuz electoratul, cu atât păpuşile sforarilor au şanse mai mari să câştige.
Sforarii au susţinut răscoala din PSD. N-a funcţionat. Apoi sforarii au dat drumul la zvonuri. Unul dintre ele, cum că Mărginean va desfiinţa SMURDUL din Deva este cel puţin bizar. Nu ţine. Cum să desfiinţeze ceea ce el a înfiinţat? Trebuie să ai probleme mari pe etaje ca să crezi bazaconia asta!
Acum, păpuşarii îşi regrupează păpuşile. Banii n-au miros şi culoare politică! Iar adevăratul slogan al sforarilor poate fi citit printre rândurile scrise de păpuşile care urlă ca din gură de şarpe, ori de câte sunt împinse de stăpâni de la spate: Mărginean trebuie mătrăşit! Fie şi numai pentru că nu s-a lăsat cumpărat de păpuşari!

 

Comandat de Partidul Social Democrat, cod unic de identificare mandatar financiar: 51170005. Operator economic: S.C. Media Hunedoreană S.R.L. Deva.
Tiraj: 3.300 exemplare

Loading...

Comentarii (14)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Dacul spune:

  Articolul fiind comandat de PSD,
  pentru a ne arăta cinstea dumnealor ar trebui să ne prezinte negocierea cu ing. Mărginitul și cum s-au împărțit contractele in PSD înainte de a câștiga. Rușine că nu ați fost in stare sa livrati un candidat de valoare din sânul partidului și pe baza unor interese personale la înalt nivel, ați ales un traseist politic de ultimă speță.
  Cât despre realizările ca si primar ale domnului ‘inginer…voi chiar vorbiti serios? Ridicați in slăvi activitatea unui fost primar PNL?
  Unul care a deturnat fonduri pentru lucrări importante ca sa facă rondouri de flori și să strice locuri de parcare?!

 2. Alex spune:

  Nu e prima data cand postati un articol de acest fel, fara sa mentionati in titlu ca este publicitate electorala sau comunicat PSD/Marginean. La fel ati procedat cu articolul “Despre oraşul inteligent Deva” si nu numai.

  Bravo!

 3. pop spune:

  cum sa alegem un gabor (tigan vorbitor de limba maghiara)?. Strabunicul lui era tigan din secuime. A venit in Deva si cara fier vechi la centrul de colectare cu o martoaga. S-a inhaitat cu inca doi de ai lui si intre cele doua razboaie tiparea bani falsi si se mai ocupa si cu trafic de aur de la Sacaramb. I-a mers bine garoiului si s-a casatorit cu una din Ciangai mai pacalita. Acum se da ca-i ungur dupa mama.Tenul il tradeaza. Varul lui (tot Margica il cheama) e betivul Devei. Cerseste bautura prin baruri. Jalnica familie. Bedrica Margica s-a ocupat doar de divorturi si falimente (vezi Simako).

 4. ioan spune:

  Petre Marginean este Martor a lui Iehova ,si patron la Antena 1 Deva unde sotia sa Gabriela este director, nu votam un Iehovist
  Ba,cantindat de 9 %!Da tu,Marginene,care ti-ai lasat prima sotie,ai lasat angajatii Simako pe drumuri dupa ce ai falimentat-o( propria ta firma ,adica). Vrei sa ajumgi la primarie sa ti se mai faca inca o casa de vacanta la Lunca Cernii, dar mai mare, ca sa poata fi folosita de iehovisti ( casa de adunare pentru iehovisti). Casa va fi ridicata de firma care va face incinta 1 a cetatii Deva. Acest gabor (tigan ungur) nu a crescut niciun copil. Este inimaginabil de arogant si cand cineva doreste sa deschida o afacere, face ca toti dracii.

 5. nicu spune:

  omul securistului Voiculescu sa il votam?
  ce ai facut tu cu adevarat in viata ta?falimente si divorturi!
  un om duplicitar ,se simte si dupa palmele vesnic ude!

 6. lucica spune:

  m-am luminat. Nu intelegeam de ce acest Bedrica Margica se da cu funingine pe fata si isi baga parul in crema de ghete. Pai daca este gabor (tigan ungur) cum sa-l votam.

 7. costica spune:

  Cand era primar Marginean, PSD il acuza ca-i facea casa soacrei cu materiale furate de la renovarea cetatii.
  Acum este cel mai bun.
  Cat a fost Marginean primar a pus in cap toate afacerile locale si a crescut taxele populatiei la maxim.
  La alegeri l-au scuipat oamenii si abia au asteptat sa scape de el.
  Acum ajunge cel mai bine in sondaje….masluite.

 8. nelu spune:

  Acest bedrică mărgică a început să meargă cu cerșitul de voturi pe la toți pocăiții din Deva. El le are cu Martorii lui Iehova. Acest țigan ungur (gabor) a lăsat un miros în primăria Deva, de cei de acolo au aerist 5 zile. Și…. tot degeaba.

 9. tibor spune:

  la Petru Marginean avea porecla „gaborul” (tigan ungur) dar mai nou vad ca i se mai spune si ” macaroana fiarta”. Cred ca numele ii vine de la coloana vertebrala care acum este ca macaroana fiarta fiinca nu are verticalitate (s-a mutat de la un partid la altul)

 10. teodor spune:

  acest gabor a adus-o in primarie pe arhitecta Kalauz ( porecla Hoașca) care a pus pe butuci toate initiativele de afaceri in Deva.

 11. ioji spune:

  Pai in mandatul trecut singura lui realizare a fost ca a luat statuia cu violonistul din fatza ULPIA Shoping Center si l-a dus la topit ca sa nu-si mai poata face turistii poze cu el si sa le aminteasca de Mircia Muntean… Acum poate ia statuia lui Decebal si o duce la soacra-sa in curte, sa mai scape de un simbol al trecutului si sa ramina doar el si Antena 1 Deva in prim plan !

 12. toni spune:

  Gaborul (bedrica margica)la intrebat pe Bubosul (bobora) că ciorrrr…. mai face ai nostri? Bubosul i-a raspuns – ciorrrr putea.

 13. @POSTACII spune:

  COMENTARII INTR-UN INTERVAL DE 10 MINUTE ! POSTACII AU FOST PROMPTI!

 14. nelutu spune:

  a mers Petru Marginean prin cartierul Micro 15. A dat mana cu oamenii dupa care s-a retras si si-a sters manile cu un servetel umed. Oamenii au inceput sa-l huiduiasca. Ar face bine sa se retraga din competitie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Nuntaşii de Aur“ din comuna Pui, sărbătoriţi festiv de primărie

Ieri, într-o zi de mare însemnătate pentru calendarul ortodox, cea a sărbătorii Sfântului Dumitru, cuplurile longevive din comuna Pui au...

Autobergamo, „văduvită” de patru puncte din cauza greşelilor de arbitraj

Autobergamo Deva a remizat în ultimele două partide jucate în Liga I de futsal, împotriva lui Futsal Klub Odorheiu Secuiesc...

Adevărata miză a alegerilor din 5 noiembrie 2017. Dacă este furtună pe Marte, Mărginean e vinovat!

Păpuşarii din umbră şi-au scos păpuşile la candidat. Doar e campanie electorală. Mai mult, i-au pus să bată palma între...

Închide