EvenimentFlash

Un râs face prăpăd la marginea Devei

Livia Botici

Un animal, despre care se crede că este un râs, produce spaimă într-un cartier din Deva. De două săptămâni, fiara sfâşie câinii din zona cu pricina şi, deocamdată, nimeni nu a reuşit să o prindă.

„A şfâşiat mai mulţi câini”

Potrivit paznicului unei societăţi comerciale, aflată în zona de peste calea ferată, din Deva, râsul îşi face apariţia atunci când se lasă întunericul. „Începând de acum două săptămâni, bestia îşi face de cap pe aici prin zonă. A sfâşiat trei câini, i-am găsit rupţi, ne este frică, pentru că poate să ne prindă şi pe noi. Într-o seară, după ce s-a făcut întuneric, am auzit câinii lătrând şi am ieşit afară din cămăruţa în care stau de pază. Din tufişuri a sărit animalul, m-am speriat foarte rău. Era de culoare gri, lucios, foarte mare, mai mare decât un câine ciobănesc mioritic ca şi înălţime. Am văzut că avea o coadă lungă şi stufoasă. Din tufişuri a fugit printre maşinile de aici, făcea salturi imense în lungime, iar atunci când a ajuns la gardul acela, care este construit din cinci plăci de beton, a sărit peste el, la un metru. De atunci nu l-am mai zărit, dar a mai ucis câini”, spune paznicul care a văzut animalul.

Este un animal protejat

Râsul (lynxul, după denumirea sa ştiinţifică) este cea mai mare felină din fauna sălbatică din România, el trăind şi pe teritoriul judeţului Hunedoara în pădurile montane. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, este foarte ciudată prezenţa sa în mijlocul populaţiei. „În judeţul nostru, râsul, care este o specie protejată, poate fi întâlnit în zona Retezatului şi în zona Băiţa – Săcărâmb, ceea ce face foarte stranie apariţia sa în oraş, mai ales că, pentru a ajunge în Deva, acesta trebuie să treacă peste ape. În cel mai scurt timp, se vor face demersurile necesare, pentru ca animalul să fie capturat de un medic veterinar, împreună cu viceprimarul municipiului Hunedoara, care are permis de port-armă cu tranchilizante. După ce va fi prins, i se vor face analize, iar dacă este sănătos, el va fi depus, iniţial, la Grădina Zoologică din Hunedoara. Dacă este turbat, animalul va fi ucis”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara.

3 comentarii la „Un râs face prăpăd la marginea Devei

  • Va dau in judecata! Aia din poza e mitza mea si omoara numai rase de caini mici. Nu v’am dat voie sa’i publicati poza.

  • Asta este o stire foarte buna ! De ce ? Dovedeste ca in Romania mai traiesc feline mari, in cazul de fatza un ras+ mai scapam de cainii comunitari de care ne plangem ca s turbat si ca nu ne simtim in siguranta..ca ne musca/ ca ataca in haite… Care-i vestea proasta ?

  • Unii spun ca e ras, altii ca e Bigfoot… Eu cred ca e Yeti…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura