Actualitate

Un pui de cucuvea, salvat de pompierii militari din Petroşani

Un pui de cucuvea, care a rămas captiv în plasa care înconjoară un teren de fotbal din municipiul Vulcan, a fost salvat de o echipă a pompierilor militari din Petroşani, chemată în ajutor de oamenii care au văzut cum pa­sărea, botezată Ciup, se zbătea, fără succes, să scape din locul în care rămase blocată, a informat duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Pe creanga unui brad
„Ciup nu este fotbalist şi nici arbitru, însă o pasiune pentru fotbal e oarecum evidentă, de vreme ce puiul de cucu­vea a ales să survoleze un teren de fotbal din municipiul Vulcan, taman pe timpul zilei, când ar fi trebuit să doar­mă. Şi cum din păcate un gard nu se compară niciodată cu un copac, Ciup a rămas captiv în plasa care împrejmuia terenul de joc. Oamenii din apropiere l-au văzut zbătându-se neajutorat şi pentru că gardul era foarte înalt, au sunat imediat la 112 şi au anunţat situaţia”, a precizat ISU Hunedoara pe pagina de Facebook a instituţiei.
În ajutorul puiului de cucuvea au sărit pompierii de la Detaşamentul Petroşani, care s-au deplasat la faţa locului şi, în câteva minute, au tăiat plasa şi au salvat micuţa pasăre. Pentru a se asi­gura că nu are răni care să-i pună viaţa în pericol, pompierii l-au luat pe Ciup cu ei, la subunitate, unde a fost consultat de un medic veterinar. Apoi, Ciup a mai rămas în compania pompierilor până la lăsatul serii, aşa cum a recomandat medicul, după care a fost eliberat. „Primul popas l-a făcut pe creanga unui brad din apropiere, de unde, cu ochii mari şi curioşi, şi-a urmărit salva­torii până când aceştia au intrat în detaşament. Felicitări, Valentin, Silviu, Andrei, Denis şi Ionuţ! Misiunea de salvare şi tot ceea ce aţi făcut ulterior pentru Ciup, puiul de cucuvea, ne de­monstrează că adevărata frumuseţe a oamenilor pleacă din inimă şi implicit din acţiunile lor necondiţionate”, au transmis reprezentanţii ISU Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura