Un proiect important, în prag de finalizare la Vorţa

Magdalena Şerban

În comuna Vorţa, banii europeni au cam făcut cărare de o vreme încoace. Mai ales că Emil Radu Bureană (foto), edilul-şef de aici, a învăţat cum să transforme dezavantajul de zonă defavorizată în avantaj, pentru a atrage investiţii locale.

Aşa că un important proiect european, câştigat pe Măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro – care cuprinde modernizarea drumurilor comunale, înfiinţarea unui centru after school şi reînvierea festivalului „Primăvara vorţană” – este la un pas de finalizare. Doar că mai trebuie nişte bani, bani ce vin mai greu.
“Proiectul îl vom finaliza în acest an, nu vreau să treacă iarna peste noi. Termenul-limită este martie 2013, dar dacă putem, de ce să aşteptăm până atunci. Singura bătaie de cap pentru această investiţie este faptul că trebuie să luăm credit 800.000 de lei, pentru a putea plăti TVA-ul aferent ultimei tranşe de finanţare. Trebuie să facem dovada plăţii, aşa cum se cere. Guvernul ne va da banii înapoi, însă acestea sunt reglementările în astfel de cazuri. Programul este finanţat sută la sută, aşa că acest lucru contează foarte mult pentru noi, fiind o comună mică şi cu posibilităţi financiare la fel”, a arătat Emil Radu Bureană, primarul comunei Vorţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare