Un post titularizabil şi 63 de candidaţi

4 profesori (2)Anda Iovănesc

Ieri, s-a desfăşurat examenul de titularizare, iar din cei 720 de candidaţi hunedoreni înscrişi, doar 663 au fost prezenţi. În plus, după ce au văzut subiectele, 48 de cadre didactice s-au retras din examen.

Nota minimă 7, pentru perioadă nedeterminată
Cea mai mare concurenţă a fost pentru catedra de Limba şi Literatura română, în judeţ, fiind un singur post titularizabil şi 63 de candidaţi. Pentru posturile de învăţător, au fost 83 de candidaţi, iar pentru cele de educator, s-au înscris la test 77 de cadre didactice. Concurenţă mare a fost la specializarea Limba engleză şi la Educaţie Fizică şi Sport. La polul opus, catedrele la care dascălii nu s-au înghesuit au fost Istoria, Filosofia, Logica şi Argumentarea, disciplină la care s-au înscris numai doi dascăli. Profesorii vor să se angajeze pe o perioadă nedeterminată (titularizare), trebuie să ia minimum nota şapte la titularizare. Pentru angajarea pe o perioadă determinată (suplinire), nota minimă este cinci. Cu toate că mulţi dintre candidaţi nu susţin pentru prima dată acest examen, subiectele tot le-au dat bătăi de cap. „Subiectele mi s-au părut aşa şi aşa. Este pentru a treia oară când susţin această probă pentru postul de educatoare şi sper să iau o notă mai mare de şapte acum“, spune Simina Muscariu, suplinitor la o grădiniţă din comuna Sântămăria-Orlea. Pe lângă cei care nu s-au pregătit pentru examen, au fost şi conştiincioşi care s-au pus din timp cu burta pe carte. „Dau pentru prima dată examenul pentru a fi învăţătoare şi m-am pregătit mult. Chiar dacă am doi copii, m-am descurcat. De cele mai multe ori, am învăţat noaptea“, afirmă Cristina Furdea.
Rezultatele la titularizare vor fi afişate în data de 5 august. Contestaţiile vor fi depuse până în 6 august, rezultatele finale fiind publicate pe 8 august. Cadrele didactice care nu trec de acest examen pot să-l dea din nou, la anul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.