FlashSport

Un nou record şi douã titluri de campioanã

11 x 1 marincu aterizareCiprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto), de la CNS CSS „Cetate” Deva, a fost „regina” ediţiei 2013 a Campionatului Naţional şcolar, desfăşurat, la finalul săptămânii, la Bucureşti. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a devenit campioană în proba de săritura în lungime, egalând un record naţional ce rezista de 27 de ani, şi a triumfat în cursa vedetă a competiţiei, cea de 100 de metri plat.

Cu câteva clase peste adversare
Talentul şi pregătirea de excepţie a atletei de la CNS CSS „Cetate” Deva au strălucit din nou. Florentina Marincu (născută în 1996) a obţinut două noi titluri de campioană naţională, după ce a câştigat, la diferenţe mari faţă de adversare, proba de săritură în lungime şi cursa de 100 de metri a Campionatului Naţional şcolar. Ca bonus pentru cele două medalii, atleta antrenată de Nicolae Alexe a egalat un record naţional în proba de săritura în lungime stabilit în anul 1986. Prima medalie de aur a venit, sâmbătă, după trei curse în proba de 100 de metri. Florentina a fost lideră atât în preliminarii şi semifinale, cât şi în finala celei mai rapide curse a întrecerii feminine. Cu un vânt potrivnic (-1.5), atleta de la CNS CSS „Cetate” a încheiat cursa cu timpul de 11.89 secunde. Ea a fost urmată în clasament de Nicoleta Crişan (CSS Viitorul Cluj, născută 1994) cu timpul de 12.68 secunde şi de Ana maria Beştea (CSS 7 Dinamo Bucureşti, născută 1995) cu timpul de 12.81.
A doua medalie şi recordul naţional au fost trecute în palmaresul Florentinei, după proba de săritura în lungime, desfăşurată ieri, în care atleta pregătită de Nicolae Alexe a reuşit un zbor senzaţional de 6,54 metri. Cu această „bijuterie” de săritură, Marincu a câştigat titlul de campioană naţională, a egalat recordul naţional în aer liber, ce data din 1986, şi a realizat cea mai bună performanţă personală a carierei sale de până acum. Săritura de 6,54 a fost reuşită tot cu vânt potrivnic (-1.6), iar pe locurile următoare s-au clasat la mare distanţă Denisa Pistol (CSS 1 Pajura Bucureşti, născută 1994) cu  5.80 metri şi Andreea  Lefcenco (LPS Constanţa, născută în 1995) cu 5.69 metri. Tot în această probă, Andra Borotă de la CNS CSS „Cetate” a ocupat locul patru cu 5.47 metri, în vreme  ce la triplusalt, Mariana Dobre (de la Cetate) s-a situat tot pe patru cu 11,49 metri. „Efortul depus în cele trei curse de 100 de metri şi solicitarea Federaţiei de a evita orice risc de accidentare ne-au obligat să renunţăm la proba de triplusalt, care s-a derulat în aceeaşi zi. La săritura în lungime, Florentina a egalat un record naţional ce data din 1986, deşi a concurat practic fără adversare”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

Cu gândul la medalii internaţionale
Următoarea competiţie la care va lua startul Florentina Marincu este Campionatul Internaţional al României, care va avea loc la finalul acestei săptămâni. Atleta de la CNS „Cetate” va concura în probele de 100 de metri şi săritura în lungime, cu obiectivul de a obţine calificarea la competiţiile internaţionale majore din această vară. „Va fi o întrecere în compania senioarelor, iar Florentina va avea ca obiectiv îmbunătăţirea performanţelor de până acum. Obiectivul major al sezonului în aer liber pentru noi este participarea cu succes la Campionatele Mondiale de junioare II şi la Campionatele Europene ale junioarelor I”, a precizat antrenorul devean. Cele două competiţii de obiectiv ale Florentinei Marincu vor avea loc în lunile iulie şi august.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.