Un nou pui de zimbru a venit pe lume la Rezervaţia Slivuţ

Un nou pui de zimbru a venit pe lume în noaptea de marţi spre miercuri, în Rezervaţia Slivuţ, de lângă Haţeg, numărul acestora ajungând astfel la nouă.

Puiul a avut o greutate de 40-50 kilograme la naştere şi se simte bine, susţine dr. Constantin Mihăilă, şeful clinicii care se ocupă de animalele din rezervaţia de la Haţeg. Mihăilă a spus că nou-născutul se simte bine, doar mama acestuia, Roxana, are nevoie de ceva medicamente. Noul pui de zimbru este femelă. Aceasta va primi un nume care va începe cu „RO”, de la România, la fel cum s-a întâmplat şi cu ceilalţi zimbri de aici, a declarat Petru Crăciunesc, administratorul rezervaţiei.    În total, la Rezervaţia de zimbri de la Haţeg, sunt patru masculi şi cinci femele, cu puiul recent născut.
Reamintim că la sfârşitul lunii august, tot aici, a venit pe lume Roman, un alt pui de zimbru, care a avut aproximativ 40 de kilograme la naştere. Potrivit lui Petru Crăciunesc, aceasta este a 11-a naştere la care asistă din anul 1997, de când este administrator aici şi, în aceste condiţii, există speranţa ca rezervaţia de zimbri din judeţ să renască după o perioadă de declin şi apoi de stagnare. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare