Un nou proiect pentru colegiul agricol din Geoagiu

Magdalena Şerban

Cu o tradiţie de 120 de ani şi un număr actual de peste 1.200 de elevi (de la învăţământul preşcolar, până la cel postliceal), Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu mai scrie o filă în istoria parteneriatelor externe. Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, s-a făcut o trecere în revistă a paşilor ce urmează să fie dezvoltaţi în colaborare cu o şcoală din Turcia.

Program Comenius, bilateral
Având la bază finanţarea Comisiei Europene, programul european Techno-Lang, demarat şi câştigat de Gumushane Turk Telekom Fen Lisesi (Turcia), în parteneriat cu Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu, are o perioadă de implementare de doi ani şi vizează motivarea elevilor pentru a învăţa limbi străine şi a folosi calculatorul, observarea şi analizarea metodelor de învăţare în IT. Partea română beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 24.000 de euro, celei turce revenindu-i suma de 23.000 de euro. „Am ocupat poziţia a cincea din cele 145 de proiecte depuse, respectiv din cele 25 aprobate. Este un succes al echipei profesorale din Geoagiu, care se va răsfrânge asupra elevilor implicaţi, beneficiarii acestuia fiind un număr de 80 de liceeni”, a precizat Ioan Vălean, directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza“, din Geoagiu.

4 comentarii la „Un nou proiect pentru colegiul agricol din Geoagiu

 • 17 octombrie 2011 la 10:33
  Legătură permanentă

  EUR-oii sunt bine veniti , la foamea dascalilor din invatamint. Dar „I”, are dreptate, se vor justifica numai daca liceenii de la „Alexandru Borza! vo lua si bacul, caci fara el nici de o scoala profesionala de tractoristi , „nu o pun” !!!!

 • 17 octombrie 2011 la 20:17
  Legătură permanentă

  De ce dati cu piatra inainte de a vedea cu adevarat ce este acolo? Nu credeti ca tot circul de la BAC a fost politic sau politizat??? Nu se simte un anumit miros dinspre stilul politic?? Ce poti avea diferit, domnule „tavi I” de un tractorist, de te dai asa mare. Vad ca vorbesti despre „foamea dascalilor din invatamint”? Esti in bransa? Sti cum si ce se munceste in invatamant? Nu cred, pt ca nu ai vorbi astfel. Cred ca esti un platit sa faci asta. Sper sa va dispara natia de „postaci” cat de curand. „EUR-oii bine veniti” nu vor ajunge la cadrele didactice, sa fii sigur, ci la investitiile necesare pt. proiect.

 • 18 octombrie 2011 la 18:49
  Legătură permanentă

  @CEd
  Din pacate draga domnule, am scris pe baza experientei din „bransa”-cum spui „domnia ta”. Nasul ‘matale cu mirosul politic, nu prea a nimerit, ai umblat dumneata cu nasul prin alte locuri inainte si ti-au ramas mirosuri specifice. Stiu ce inseamna si 11 si 27 de ore la un cadru didactic.Iar cit priveste bacul, daca nu-l iau nici anul ce vine , elevii de la Borza, s-ar putea sa nu-ti miroase a bine , de la parintii copiilor… si sa nu mai implementati EUR-oii aia!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.