Un nou proiect cu finanţare europeană în municipiul Hunedoara

Adriana Năstase

A fost semnat contractul pentru întocmirea Proiectului Tehnic necesar reabilitării şi modernizării Atelierului 2 de practică din ca­drul Liceului Tehnologic „Matei Corvin” din Hunedoara.

Teren de sport multifuncţional
„Contractul a fost adjudecat prin licitaţie de către societatea Proiect AIC Suceava şi are o valoare de 90.000 de lei. Atelierul 2 de prac­tică din cadrul Liceului Tehologic Matei Cor­vin este inclus într-un proiect în valoare de 8,2 milioane de lei pentru care Primăria mu­ni­cipiului Hunedoara a obţinut finanţare europeană nerambursabilă, în cadrul POR 2014 – 2020. Acest proiect prevede reabi­li­ta­rea intergrală a clădirii atelierului, de la aco­periş până la nivelul solului, refacerea ins­talaţiilor electrice, sanitare şi de încălzire (in­clusiv montarea de centrale termice pe fie­care nivel al clădirii), precum şi dotarea ate­lieului cu panouri solare, instrumente şi dispozitive din domeniul auto, electrotehnicii, lăcătuşeriei, prelucrărilor mecanice, cel al su­durii şi dotarea unui laborator tehnologic.
Prin intermediul aceluiaşi proiect, în cadrul Liceul Tehnologic „Matei Corvin” va fi ame­na­jat şi un teren de sport multifuncţional care va beneficia şi de un balon presostatic, astfel încât terenul să poată fi folosit şi în sezonul rece”, susţin reprezentanţii Primăriei muni­ci­piului Hunedoara.

Prioritate
„Este nevoie de multă muncă şi răbdare îna­inte de depunerea unui proiect cu fi­nan­ţare europeană, dar este nevoie de şi mai multă muncă şi mai multă răbdare în faza de implementare a acestuia. Sunt bucuros că am ajuns la faza desemnării proiectantului pentru proiectul care vizează Atelierul 2 de la Liceul Tehnologic «Matei Corvin». După ce vom avea proiectul tehnic va fi nevoie de o nouă licitaţie pentru desemnarea execu­tan­tului lucrărilor. Asta e procedura. Sunt însă convins că vom reuşi să finalizăm cu succes şi acest proiect până în 2023, când este termenul limită pentru mai toate proiectele finanţate prin Programul Operaţional Re­gio­nal. Educaţia a fost şi rămâne o prioritate pentru Primăria municipiului Hunedoara. În momentul de faţă avem în diferite faze de implementare, pentru grădiniţe, şcoli şi licee, opt proiecte cu finanţare europeană, cărora li se adaugă alte şapte, finanţate prin PNDL 2 sau din bugetul local”, a spus Dan Bobou­ţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.