Un nou focar de boala limbii albastre la noi în judeţ

15 octombrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

vaci_pe_pajiste-1280x800Un nou caz de boala limbii albastre este posibil să fie confirmat în zilele care urmează la noi în judeţ. Potrivit afirmaţiilor directorului executiv al DSVSA Hunedoara, Mihai Jula, mai există o suspiciune de îmbolnăvire cu virusul bluetongue la o vacă a unui hunedorean din comuna Bretea Română.
„Acum este în desfăşurare o anchetă care va stabili cum a fost posibilă îmbolnăvirea animalului respectiv. Vaca este totuşi într-o stare bună şi a fost supusă tratamentului de susţinere specific în astfel de situaţii. Dacă analizele de laborator ne vor confirma prezenţa virusului bluetongue, cel mai sigur, acesta s-a instalat în urma unei înţepături de ţânţar, care sunt purtători ai bolii”, a adăugat Mihai Jula. Tot el a mai afirmat că starea zimbrilor de la Rezervaţia Slivuţ de lângă Haţeg s-a îmbunătăţit vizibil, neexistând simptome caracteristice bolii limbii albastre, aşa cum a fost în cazul celor patru zimbri care au murit în ultimele două săptămâni. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Suspect de furt, reţinut de poliţişti

Un tânăr de 19 ani, din comuna Pui, a fost reţinut de poliţiştii din Haţeg, el fiind suspect de comiterea...

Două vulpi bolnave de rabie, găsite în judeţ

Două vulpi care au fost găsite moarte zilele acestea pe raza judeţului sunt suspecte de rabie. Potrivit declaraţiilor directorului executiv...

Lovitură de 20.000 de lei, la Lupeni

O societate comercială din Lupeni a fost păgubită cu 20.000 de lei, după ce unul sau mai mulţi indivizi au...

Închide