Un nou dosar de corupţie pe numele lui Alin Simota

Natalia Bumbac

Afaceristul din Valea Jiului, Alin Simota (foto), a fost trimis în judecată într-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Hunedoara şi are ca obiect complicitate la folosirea de documente false pentru a obţine pe nedrept fonduri europene. Deocamdată, procurorii anticorupţie nu au făcut publică starea de fapt din acest dosar. Alături de Simota, a mai fost trimisă în judecată o fostă angajată de-a lui, Natalia Panduru. Potrivit unor surse, femeia a lucrat în perioada anilor 2010-2011 la Biroul local al APIA din Petroşani.

„Habar nu am de dosar“
Contactat telefonic, Alin Simota a susţinut că nu ştie de existenţa acestui dosar şi nici nu cunoaşte ce acuzaţii i se aduc. „Nu ştiu, habar nu am despre ce dosar este vorba. Bine că mi-aţi spus, ca să vorbesc cu avocata mea să se intereseze. Nu am fost chemat la DNA Alba Iulia pentru a fi audiat“, a declarat Alin Simota, în exclusivitate pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Este al doilea dosar în care afaceristul este acuzat de procurorii DNA că a comis in fracţiuni de corupţie. În primul caz, Simota este acuzat de trafic de influenţă, procesul judecându-se în fond la Tribunalul Bacău. Anchetatorii susţin că Simota, pe vremea când era consilier judeţean PNL, le-a promis unor afacerişti din Bacău că le va facilita accesul la o achiziţie de cărbune. A solicitat în schimbul acestui „ajutor“ 500.000 de lei. A primit o parte de bani, dar nu s-a ţinut de cuvânt.
Recent, Alin Simota a fost condamnat în prima instanţă, de Tribunalul Hunedoara, la şase ani şi opt luni de închisoare, într-un dosar în care este judecat pentru infracţiuni de crimă organizată, alături de „locotenentul“ său Cristian Litera şi alte 12 persoane. Hotărârea nu a fost definitivă, fiind contestată de părţile din dosar. Pe lângă acesta, afaceristul mai este judecat într-un mega-dosar, alături de alte 18 persoane, pentru constituire de grup infracţional organizat cu scopul de a comite infracţiuni economice.

2 comentarii la „Un nou dosar de corupţie pe numele lui Alin Simota

  • 5 septembrie 2018 la 22:54
    Legătură permanentă

    Sigur la sifonat tot sclavii lui, adica Lyterosu, Perasifon si tiganul de vali orfanu.

  • 6 septembrie 2018 la 20:19
    Legătură permanentă

    eu lam sifoat si pe asta , asa din voleu , la un sprit de vara …

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.