Un nou caz „cu cântec“ la adăpostul câinilor fără stăpân din Petroşani: Cine l-a ucis pe Oiţă?

23 februarie 2017 | 5 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Un căţeluş a fost găsit în comă în adăpostul public din Petroşani şi a murit după două zile. Voluntarii unei asociaţii private s-au străduit să-l salveze, dar medicii n-au mai putut face nimic. Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân Hunedoara a demarat o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, cere explicaţii cu privire la situaţia de la Petroşani.

N-a mai putut fi salvat
Cazul revoltător a fost descoperit de voluntarii unei Asociaţiei „Dare to Care“ după o vizită în adăpostul public de la Petroşani, centru aflat în subordinea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”. Voluntarii au mers cu hrană la câinii din ecarisaj şi au găsit un pui în aceeaşi boxă cu cei adulţi. L-au hrănit şi după două zile au revenit în adăpost, dar au descoperit căţeluşul numit „Oiţă“ (foto) în comă. Andreea Huszar, reprezentant „Dare to Care“, spune că „Oiţă“ a fost dus la un medic veterinar, dar după două zile a murit. Puiul a murit din cauza agresiunii şi nu se ştie dacă a fost bătut de ceilalţi câini din boxă ori de angajaţii ecarisajului.
Preşedintele „Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, medicul Adrian Cioran, a fost informat în legătură cu acest caz. „Eu nu tolerez aşa ceva, ei ştiu că dacă i-am prins că fac astfel de lucruri, imediat au plecat acasă. Nimeni nu-şi bate joc de munca mea din 2012 şi până în prezent, ştiind foarte bine cât suflet am pus ca asociaţia să funcţioneze. (…) Este greu să ai oameni care să fie excepţionali, chiar ne confruntăm cu o criză de personal, dar am să văd exact despre ce este vorba. Este un caz de care o să mă ocup şi o să-l investighez. Avem câini care se află în adăpost de ani de zile şi puteţi vedea cum sunt ţinuţi, arată excepţional”, a declarat medicul Cioran.

„Câinii se mănâncă între ei“
La Petroşani, situaţia nu este deloc aşa cum o descrie şeful Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân. „Sunt pui sub şase luni care nu au voie în adăpost şi care urmează să moară. Sunt câini groaznic de muşcaţi, au labele infectate şi nu mai calcă pe ele. Câinii se mănâncă între ei, pur şi simplu se mănâncă între ei. (…) Eu mă duc cu inima frântă acolo şi trebuie să mă rog de cei de la adăpost, să mă lase să intru în curte ca să hrănesc câinii, deşi prin lege am voie. Mi s-a spus că de ce nu îi iau pe toţi acasă, au sărit la mine şi mai că mă băteau”, spune Adriana Gruia, voluntar la asociaţia  „Dare to Care“.

Au antecedente
Recent, responsabilul ecarisajului din Petroşani a fost acuzat că a bruscat două voluntare ale asociaţiei, iar pentru a fi temperat, a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor. Preşedintele „Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân“ susţine că a reacţionat imediat după ce a aflat de incident. „S-a luat o decizie administrativă pentru acest domn tehnician. (…) Este o comisie de disciplină în curs de desfăşurare şi apoi se va decide ce măsuri se impun, nu iau decizii pripite“, a mai spus medicul Cioran. Incidentul a fost mediatizat în întreaga lume, dată fiind colaborarea internaţională a asociaţiei şi a pătat imaginea Văii Jiului.

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Eu spune:

  Dr. Cioran Adrian? RUȘINEEE, păi înfumuratul ăsta…..Vaiiiii!!!!

 2. Florin spune:

  Cred ca ar trebui nenea dr si hingherii sa fie tratati asa cum trateaza ei cainii, normali oricum nu sunt daca isi bat joc de animale.probabil se vor opri cand vor aparea activisti mai agresivi, care sa puna unuia pielea in bat

 3. Eu spune:

  Eheeeee!!!!!!! Așa e când…..Dar, RĂBDARE și iar RĂBDARE,ce va urma…

 4. Monica Popescu spune:

  Asta-i culmea escrocheriei si a nesimtirii sa faci asociatie cu denumirea „Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” si in schimb acolo se mananca cateii intre ei. Pe medicul Adrian Cioran nu-l intereseaza decat banii si nu viata cateilor ce-i detine in mizeria aia de adapost.Jegul pamantului sa te manance cancerul si pe tine si neamul tau

 5. Miki spune:

  Imaginea judetului ai patat-o tu, CIORAN si cu PADURE, doi “doctori” incompetenti care luati hrana de la gura unor animale chinuite de foame si boli si care ii lasati sa moara fara sa va pese!. Fiind animalele nimanui va da cineva dreptul sa le infometati, sa le chinuiti , sa le torturati? Sunt fiinte vii, inteligente, simt teama, simt durerea, bucurie,au fost lasate de Dumnezeu in grija noastra si , unii oameni care ar trebui sa le asigure minimum de conditii de supravietuire, ce fac? Isi bat joc de ele la modul cel mai barbar.Viata unui caine in adapost nu poate fi roz, dar nu este nici macar gri! In aceste adaposturi viata lor este in negru, pentru ca aici e numai durere si moarte! Medicul veterinar operează în condiţii mizere, fără sală de operaţii, fără medicamente, operaţiile de castrare sunt facute în condiţii improprii, în curtea adăpostului, în frig, pe o masă murdară, lucru ilegal, deoarece orice operaţie se efectuează într-un cabinet medical, în condiţii sterile. În ceea ce priveşte parvoviroza şi jigodia, adăpostul riscă să devină un adevărat focar, deoarece animalele bolnave nu sunt vaccinate, nici tratate.Incompetenţa, lipsa de interes sau furt din banul public? Dacă câinii se încaieră, hingherii le rup picioarele cu lopata. Dacă vreunui hingher nu-i place faţa unui câine, îi injectează apă cu sare ca să moară în chinuri. Dacă duc lipsă de sare, nu duc lipsă de curent electric. Se găsesc metode pentru eutanasiere, nu-i nici o problemă, aici nu lipseşte imaginaţia. Este crudul adevar despre conditiile in care isi traiesc ultimele zile acesti caini ai nimanui! Nu-i pot ajuta voluntari, pentru ca nu mai suntt accepati, nu-i ajuta legea, pentru ca nu are cine s-o aplice!! RUSINE CIORAN!!! Sper sa ajute reclamatiile facute, filmarile unor posturi de televiziune locale si nationale, pozele cu caini scheletici si morti care fac inconjurul lumii! Poate o reclamatie la ANAF pentru “doctorul” Menghele CIORAN ar fi bine venita!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medicamente la liber, fără aprobare de la comisii

Începând cu 1 martie 2017, medicamentele care aveau nevoie de aprobarea comisiilor de specialitate de la Casa Judeţeană de Asigurări...

Bulina neagră, 24.02.2017

Comisarul şef Dănuţ Mocanu, comandantul Poliţiei Lupeni Pentru că nu reuşeşte să managerieze corespunzător actvitatea instituţiei pe care o conduce,...

Bulina albă, 24.02.2017

Andrei Răzvan Deliu, atlet la SCM Deva Pentru că a cucerit titlul naţional de seniori la săritura cu prăjina în...

Închide