Un mort şi 14 răniţi în urma unui accident pe autostradă

Un ofiţer de jandarmi hunedorean a acordat primele ajutoare victimelor accidentului

Din cauza numărului mare de victime, la salvarea răniţilor a fost solicitat şi un echipaj de la punctul medical avansat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Un jandarm hunedorean a fost martor la dezastru, a anunţat salvatorii cu exactitate despre amploarea accidentului şi a ajutat răniţii să iasă din autovehiculul răsturnat.
Căpitanul de jandarmi Daniel Tănase, din cadrul IJJ Hune­doara, aflat în timpul liber, circula pe autostrada A 1 pe ruta Orăş­tie-Sebeş şi a observat microbuzul ce tocmai se răstur­nase. A oprit imediat şi a anunţat evenimentul la numărul de ur­genţă 112. Ofiţerul a oferit cu acurateţe toate datele necesare opera­to­rilor 112 din judeţul Alba, pentru ca aceştia să cunoască în cel mai scurt timp situaţia concretă de la locul producerii accidentului.
Apoi, alături de colegul său de drum şi conducătorul unui autotren au ajutat să iasă persoanele aflate în microbuz, au oprit alţi conducători auto care să acorde sprijin şi au acţio­nat pentru prevenirea producerii unui incendiu, deoarece din zona motorului ieşea fum.
„După ce ne-am convins că nu va izbucni un incendiu, am încercat sa ţinem conştiente persoanele grav rănite până la sosirea echipajelor medicale. Era un tablou şocant cu mult sânge. Cei care au fost scoşi din microbuz ţipau si plângeau … O atenţie deosebită am acordat-o copiilor să nu pătrundă pe carosabil şi să fie accidentaţi”, a declarat căpitanul Daniel Tănase.
Pompierii au fost nevoiţi să descarcereze una dintre vic­timele rămasă captivă în maşina distrusă în totalitate. Acci­dentul rutier a avut loc pe autostrada A1 Sibiu-Deva, pe sensul Orăştie-Sebeş, în zona localităţii Pianu din Alba, după ce microbuzul în care se aflau 15 persoane, care transporta şi o platformă pe care se afla un autoturism, s-a răsturnat pe carosabil, pe banda de urgenţă. O persoană şi-a pierdut viaţa pe loc, iar alte 14 au avut nevoie de ajutorul echipelor de sal­vare. Pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost acti­vat Planul roşu de intervenţie, dar s-a cerut în sprijin şi un elicopter SMURD. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.