Un jandarm a stopat o tentativă de sinucidere

20 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Maximilian Gânju

O femeie de 64 de ani a fost salvată de la moarte de un jandarm din Petroşani, care a văzut-o cum s-a pus în faţa unui tren, aşteptându-şi sfârşitul.

S-a aşezat pe linia ferată

Incidentul a avut loc marţi seara, în apropiere de autogara din Petroşani, la o trecere peste calea ferată. Daniel Eremia (în foto), un jandarm din cadrul Jandarmeriei Petroşani, se îndrepta spre unitate, pentru a intra în serviciu şi a trecut pe lângă bătrâna care stătea încremenită între liniile de cale ferată. I s-a părut suspect şi nu s-a îndepărtat, mai ales că a văzut că vine şi un tren. Femeia s-a pus în genunchi, în faţa trenului, iar militarul a înţeles imediat ce are de gând. „Am observat-o stând între linii în picioare şi mi s-a părut ciudat că nu trece. Aşa că m-am oprit şi am văzut cum vine un tren, iar ea s-a pus jos pe calea ferată. Am alergat imediat spre ea şi am strigat cât de tare am putut, să se dea din faţa trenului şi aşa am reuşit să o salvez”, povesteşte jandarmul Daniel Eremia.

Acesta a vorbit cu femeia care încercase să-şi ia viaţa şi a aflat că din cauza greutăţilor a recurs la un asemenea gest. „Am discutat cu ea până a fost preluată de către un echipaj şi era foarte tulburată. Din ceea ce am observat eu, nu realizase ce avea de gând să facă, însă a fost coerentă şi a discutat cu mine. Sper să realizeze că în ciuda greutăţilor, viaţa merită trăită”, mai spune subofiţerul.

A fost trimisă acasă

Bătrâna a fost dusă la Poliţia municipiului Petroşani, unde a fost chemat şi un echipaj al Ambulanţei, însă a refuzat să meargă la spital. Le-a spus oamenilor legii că a ajuns în situaţia de a-şi pune capăt zilelor, după ce i s-a tăiat din venituri şi nu mai avea bani nici măcar pentru medicamentele soţului ei foarte bolnav, dar mai ales pentru tratamentul fiului, care suferă de schizofrenie.

Poliţiştii au trimis-o pe bătrână acasă la scurt timp după incident, deşi ar fi avut nevoie de un ajutor de specialitate, pentru a putea trece peste depresia care a adus-o în situaţia de a-şi lua viaţa.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Liceul Pedagogic intrã în renovare

Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

Au refuzat sã înfiinteze Politia Localã

Consilierii locali din Vulcan au reuşit să nu voteze proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Poliţiei Locale, deşi există o lege...

Vrea o sesiune fără şpagă

Rectorul Universităţii din Petroşani, Emil Pop, îşi doreşte o sesiune de examene fără nici un fel de „ingerinţe”. Şi, ca...

Închide