ActualitateFlash

Un hunedorean, detectiv de conjunctură

Nicolle Ebner

Un hunedorean s-a transformat în detectiv particular, după ce o persoană care i-a bătut la uşă nu a putut să se legitimeze. Bărbatul povesteşte că şi-a luat măsuri suplimentare de precauţie, alarmat de creşterea îngrijorătoare a cazurilor de infracţionalitate, generate de criza economică.

N-ai legitimaţie, nu intri în casă!

Stimulat de reclama făcută pe toate căile mass-media de către o firmă ce acordă credite rapide, Provident, Ştefan Budoi (foto), un pensionar din Hunedoara, a pus mâna pe telefon şi a anunţat că intenţionează să ia un împrumut de 1.000 de lei, pentru nevoi personale urgente. De la celălalt capăt al firului i s-a răspuns că, în câteva zile, va fi contactat de reprezentantul firmei, din localitate. Într-una din zile, la uşa hunedoreanului sună o persoană, care, „arăta ca o femeie de serviciu care mătură scările blocurilor. Mi-a spus că este persoana de contact, numai că eu nu am crezut-o. Nu mi-a trecut nici o secundă prin minte că acea femeie poate lucra la o firmă cu renume internaţional. Am fost convins că este o impostoare şi nu am lăsat-o să intre în casă, până nu îmi prezintă o legitimaţie. În acel moment, s-a întunecat la faţă şi a început să-mi explice că politica firmei nu permite să aibă legitimaţii. Am devenit şi mai suspicios, mai ales după ce am văzut atâtea cazuri în care diverse persoane care se dădeau angajate la Gaz sau Enel intrau în casele oamenilor şi-i prădau”, povesteşte pensionarul cel vigilent. Aşa că a trimis femeia la plimbare şi a pus din nou mâna pe telefon, de data aceasta, pentru a cere adresa din Hunedoara a reprezentantului firmei de credit. După ce a intrat în posesia ei, a început propria investigaţie. „M-am dus la adresa indicată şi la apartamentul respectiv, nu apărea nici un nume de familie sau firmă. Am întrebat administratorul asociaţiei de proprietari, care mi-a spus că, acolo, locuieşte o familie cu şase membri, care are datorii la taxele comune. Cum să nu devii suspicios, când la uşă îţi bate o femeie îmbrăcată parcă de la gubelă, fără legitimaţie, despre care afli că are o grămadă de copii şi restanţe la taxe? Pot eu să dorm în linişte, când nu am siguranţa că ratele plătite de mine ajung unde trebuie sau achită cu ele taxele restante?”, concluzionează Ştefan Budoi.

Politica firmei

Aşa că hunedoreanul a pus din nou mâna pe telefon şi a cerut consilierilor de la sediul central al firmei să-i trimită un reprezentant de la Deva, aducând şi argumente în motivarea sa. De data aceasta, la uşa omului s-a prezentat un bărbat îmbrăcat la patru ace, cu o legitimaţie ştampilată, care atesta că era reprezentant zonal, însoţit de aceeaşi persoană care-l căutase iniţial pe Ştefan Budoi. Spre stupoarea femeii, a rămas din nou la uşă, în apartament intrând doar trimisul firmei care s-a putut legitima. Recunoscând că pensionarul are dreptate din punct de vedere al temerilor, directorul zonal şi-a luat angajamentul ca, în cazul în care îi va fi acordat creditul, persoana care va veni după ratele săptămânale, va avea legitimaţie, cu siguranţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura