Comunitate

Un gest nobil pentru asistaţii sociali de la Baia de Criş

Magdalena Şerban

Persoanele găzduite de Unitatea Medico-Socială Baia de Criş vor avea acces, prin grija Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu”, la lectură, informaţie şi tot ceea ce înseamnă un act de cultură, în general.
 

Conexiune cu lumea
„Dotarea unităţii cu cărţi, DVD-uri, proiector, ecran, DVD player, televizor şi calculatoare de ultimă generaţie, la care sunt incluse instrumente de comunicare audio-video, se va face datorită unor sponsori şi Bibliotecii Judeţene, care are deja o bună experienţă în colaborarea şi oferirea de servicii unor segmente sociale defavorizate. De curând, am implementat acelaşi program şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de la Brănişca. La Baia de Criş, preconizăm că îl vom concretiza la finalul lunii iunie”,  precizează Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu”. Ţinând cont că această categorie socială nu are multe oportunităţi, este mai mult decât binevenit acest ajutor. „Pot învăţa multe, pot citi ziare şi cărţi on-line, pot deprinde tainele teoretice ale vreunei profesii, precum şi diferite lucruri care nu sunt accesibile în mod normal, pentru ei. Prin acest proiect, vieţile multora vor fi influenţate pozitiv. Mulţumesc tuturor celor implicaţi”, a subliniat Călin Petru Marian (foto), managerul Unităţii Medico-Sociale Baia de Criş.

Un club numai al lor
O altă veste bună pentru asistaţii sociali de la Baia de Criş este înfiinţarea unui club de socializare, în cadrul căruia pot juca şah, rummy, pot schimba impresii şi se pot alina răni. “Fiind vorba de cazuri sociale, staţionarea implică un interval mai mare de timp faţă de un spital normal. Din acest motiv, mai mereu, saloanele sunt ocupate şi nu este normal ca bolnavii să nu aibă nici un fel de posibilitate de a beneficia de o ieşire din peisaj, cum se spune. Comunicarea a făcut şi va face întotdeauna bine, este un lucru dovedit. Dacă stau izolaţi, nici boala nu mai vrea să plece”, încheie Călin Petru Marian .

One thought on “Un gest nobil pentru asistaţii sociali de la Baia de Criş

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura