Actualitate

Un fost poliþist comunitar, decis sã execute silit Primãria Vulcan

Maximilian Gânju

Şeful Administraţiei Publice Locale Vulcan are o plângere penală, pentru că nu a dus la îndeplinire o decizie judecătorească irevocabilă. Edilul se apără şi spune că hotărârea instanţei nu este şi definitivă. Cel care a depus plângerea este un fost angajat, care a câştigat un proces, după ce, susţine acesta, a fost concediat abuziv.

Şicanat, pentru că a intrat în sindicat

Necazurile lui Giani Adrian Bali (foto), poliţistul comunitar concediat de către Primăria Vulcan, au început la scurt timp după ce s-a înscris în sindicatul Pro Lex, crede acesta. Primarul din Vulcan, Gheorghe Ile, i-a reproşat acest lucru şi au început să apară şicanele, spune bărbatul. În anul 2009, poliţistul comunitar s-a trezit dat afară din serviciu pe motiv că, în loc să patruleze cu maşina Poliţiei Comunitare, şi-a făcut rondul pe jos. Avea cotă de benzină, iar dacă ar fi patrulat cu maşina, depăşea baremul. „Am fost băgat în comisia de disciplină împreună cu colegul meu, pentru că am încălcat consemnul. Lui i s-a dat avertisment. Am fost la comisie cu avocatul de la sindicat şi s-a demonstrat că nu am greşit, că nu am încălcat consemnul. (…) În 6 noiembrie, n-am mai fost lăsat să intru în schimbul doi la muncă şi mi s-a spus că am fost destituit. Am făcut contestaţie la Tribunalul Hunedoara şi cu avocatul de la Pro Lex, m-am prezentat la termenul de judecată. La Deva s-a respins cererea mea de repunere în funcţie. Am mers la Curtea de Apel şi în 10 noiembrie 2010, s-a constatat că recursul meu este întemeiat şi mi s-a dat câştig de cauză, printr-o decizie irevocabilă. De la Primăria Vulcan mi s-a spus că a fost băgată o revizuire, dar care nu anulează decizia irevocabilă. Am fost informat că nu se va pune în aplicare decizia. Am fost în audienţă la primar şi acolo mi s-a spus că pot să fac ce vreau, pot să mă duc la ce presă doresc, dar nu va pune în aplicare această decizie judecătorească”, declară Giani Adrian Bali.

Irevocabilă, dar nu definitivă

De acest aspect se agaţă edilul pentru a-şi justifica nepunerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti. Pe decizia instanţei, apare doar „irevocabilă”, nu şi „definitivă”. În plus, primarul Ile susţine că fostul subordonat avea probleme disciplinare şi de aceea a fost dat afară. „Nu eu l-am dat afară, ci comisia de disciplină care l-a anchetat. El a abuzat de nişte copii, e o ruşine să dai cu spray la nişte copii şi să electrocutezi cu şocuri un copil. Punerea în aplicare a deciziei se va face când va fi definitivă şi irevocabilă. Noi am făcut contestaţie şi o să aplicăm legea exact cum trebuie. Dacă va fi definitivă, ne vom supune. Am fost ameninţat cu moartea de acest individ, nu are drept de portarmă, nu văd de ce să mai continue la Poliţia Comunitară. Nu e nici o problemă că a depus plângere la Parchet”, afirmă Gheorghe Ile.

Numai că, nu aceste abateri invocate de primar au stat la baza concedierii şi nici nu sunt probate sau consemnate în documentele oficiale ale municipalităţii. Primarul spune că nu a vrut să le mediatizeze, pentru a nu păta întreaga Poliţie Comunitară. Giani Adrian Bali susţine însă că, în perioada cât a fost angajat şi-a făcut meseria bine şi drept dovadă sunt recompensele primite, cum ar fi salariul de merit.

Se chinuie să supravieţuiască

Cum a rămas fără serviciu şi nici salariul restant nu şi la primit, adică peste 12 mii de lei, tânărul şi-a pierdut apartamentul în care trăia cu soţia şi copilul, de şapte luni fiind executat de bancă. „Am făcut credit în franci elveţieni pentru a-mi renova locuinţa şi dacă am rămas fără serviciu, n-am mai avut cu ce să-mi achit ratele. Banca m-a executat silit şi am pierdut locuinţa. Acum, stau cu chirie şi trebuie să mă descurc cu 200 de lei, cât este alocaţia copilului. Mă mai ajută părinţii, dar este foarte greu. Dacă nu vor să mă mai pună în serviciu, măcar să-mi dea salariile restante”, mai spune poliţistul comunitar.

Pentru că nu i se recunoaşte câştigul de cauză, fostul angajat al Primăriei Vulcan a depus o plângere penală la Parchetul Petroşani împotriva primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. În plus, este decis să treacă la executarea silită a municipalităţii, în baza aceleiaşi decizii şi a demarat procedura, adresându-se unui executor judecătoresc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura