Un devean s-a calificat în finala competiţiei Restart Romania

1 noiembrie 2011 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Andrei Scripniciuc (foto), un devean de 23 ani, s-a calificat în faza finală competiţiei naţionale Restart Romania, cu proiectul „Where”s my lei, man?”

Andrei a terminat anul acesta Facultatea de Automatică şi Calculatoare Cluj Napoca, secţia engleză (inginer diplomat în automatică şi informatică aplicată), iar în prezent este bursier la master în inginerie software şi partener Microsoft. Printre cele 10 proiecte ajunse în finală se află şi proiectul lui Andrei, „Where’s my lei, man?“.
Competiţia Restart Romania a intrat în faza de implementare. În perioada 28-30 octombrie, din 104 proiecte intrate in concurs,  10 au intrat în finală şi au luptat împotriva corupţiei, a ineficienţei politice şi a deturnărilor de fonduri publice. Ele  sunt transformate în platforme online de către peste 60 de voluntari din IT şi publicitate, în cadrul unui maraton de programare de 48 de ore.
Restart Romania este un proiect al organizaţiei non-guvernamentale TechSoup România, realizat cu ajutorul unui grant acordat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, care se bucură deopotrivă de sprijinul mediului diplomatic, al companiilor IT&C, al comunităţilor de programatori şi al antreprenorilor online.
Premierea va avea loc în data de 5 noiembrie 2011, la Muzeul Naţional de Artă din Capitală, iar la festivitate va fi prezent Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cristian Laza spune:

    Bravo Andrei !!! Succes si in faza finala.

  2. Valentin Vesa spune:

    Bravo colegu’! Ne mandrim cu tine.

  3. Andrei spune:

    Mulțumesc 🙂 O singură erată, proiectul este al Elenei Calistru, eu și încă 2 colegi doar am ajutat la implementarea sa din punct de vedere tehnic. Echipa care a lucrat la proiect este de 10 oameni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-au trezit consilierii deveni

Se strânge laţul în jurul afacerii Apaserv SA Deva, după ce consilierii deveni s-au trezit şi au cercetat situaţia de...

Un nou sport în judeţ

Palatul Copiilor Deva şi  Taby Innebandy Organisation Floorball din Suedia au pus bazele unui parteneriat pentru introducerea şi promovarea Floorball-ului...

Premiaţi pentru management modern

Săptămâna trecută, la hotelul Piatra Mare din Poiana Braşov, a avut loc cea de-a VII-a ediţie a Galei „Premiile de...

Închide