Un deţinut închis pentru crimă l-a ameninţat cu moartea pe preşedintele Iohannis

19 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Un pensionar din Petrila, condamnat pentru omor, care se află încarcerat la Penitenciarul Aiud, i-ar fi trimis o scrisoare de ameninţare şefului statului. Petrileanul este nemulţumit de faptul că preşedintele nu l-a graţiat.

Costin Munteanu (foto) a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor şi a cerut o graţiere individuală din partea preşedintelui Klaus Iohannis. Cum cererea sa a fost respinsă de şeful statului, criminalul i-a trimis acestuia o scrisoare de ameninţare cu moartea. Dar Muntean a semnat scrisoarea folosindu-se de datele personale ale altui deţinut. Administraţia Prezidenţială a formulat o plângere împotriva deţinutului, iar acum acesta va răspunde pentru acuzaţia de ultraj.
Crima comisă de Costin Munteanu a avut loc în 2015, iar criminalul a fost descoperit după un an de zile de la comiterea faptei, în baza probelor prelevate de la locul crimei, dar şi cu ajutorul mărturiilor martorilor. Individul a susţinut că nici măcar nu o cunoştea pe victimă, în ciuda dovezilor obţinute de anchetatori, respectiv imagini ale unor camere de supraveghere unde apăreau cei doi în diferite locuri din Petrila. Victima, o petrileancă cu probleme psihice, a fost găsită moartă de un turist în Peştera Vacii din zona Văii Jiului. Surse din anchetă susţineau că pensionarul nu şi-a recunoscut nici o clipă fapta pe tot parcursul investigaţiei şi a încercat să-i inducă în eroare pe criminalişti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunt Finante

Cine răspunde pentru reabilitarea proastă a drumului către Sarmizegetusa Regia?

Drumul Judeţean 705A, care duce la Sarmizegetusa Regia, face obiectul unui dosar penal, procurorii DNA anchetând construcţia şi modernizarea acestuia....

Rezultatul concursului pentru funcţia de manager al Sanatoriului Geoagiu, contestat

O singură contestaţie a fost înregistrată ieri, în urma concursului pentru funcţia de manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie, semnată de...

Închide