Un (CS) Vulcan „activ”

Lidera Ligii a IV-a Hunedoara, CS Vulcan, şi-a continuat „activitatea fierbinte” în campionat, şi s-a impus, în weekend, în deplasare, scor 4-1, în faţa echipei Dacia 2010 Orăştie. Formaţia antrenată de Marius Szoradi şi-a conservat astfel avansul de nouă puncte faţă de rivala de pe locul doi, Aurul Brad, şi are asigurat titlul de campioană de toamnă, cu două etape înainte de finalul turului.
Fotbal curat, victorie limpede
CS Vulcan are un parcurs aproape perfect, adunând 13 victorii şi o singură înfrângere în cele 14 partide disputate. În meciul de la Orăştie, Vulcanul a devenit cu adevărat activ abia după pauză, deşi meciul a fost „curat”, iar arbitrul Valentin Gavrilă a acordat doar un singur cartonaş galben în cele 90 de minute de joc. Lidera şi-a îngenuncheat adversara în doar 11 minute, interval în care a înscris trei goluri prin Palade (48), Sergiu Maier (51) şi Cismaşiu (59). Dacia a replicat prin punctul marcat de Ovidiu Blaga (73’), însă, în prelungiri, Răboj a refăcut avantajul de trei goluri al liderei, scor 1-4. Turul de forţă al formaţiei din Vale le dă dreptul oficialilor să viseze la promovare. „Evoluţia din tur ne plasează în postura de favoriţi la câştigarea campionatului Ligii a IV-a. Avem nouă puncte distanţă faţă de următoarea clasată şi jocul ne merge bine. Sunt mulţumit de evoluţia şi atitudinea jucătorilor”, a declarat Neluţu Pantelimon, preşedintele grupării din Vulcan. „Alb-roşii” rămân campioni de toamnă, chiar dacă vor pierde (puţin probabil) ambele jocuri pe care le mai au de disputat în această iarnă, sâmbătă, acasă, cu „lanterna roşie” Victoria Călan, şi în ultima etapă, la Minerul Aninoasa.
Au „jumulit” şoimii
Ocupanta locului doi, Aurul Brad, a obţinut o victorie la limită, scor 1-0, acasă, cu incomoda Retezatul Râu de Mori, prin golul marcat de Rotariu, în minutul 28 şi se menţine în „coasta” liderei. Ultima echipă de pe podium, Jiul II Petroşani, a reuşit scorul etapei, 7-0, în faţa nou-promovatei Şoimul Băiţa. „Puştii” antrenaţi de Daniel Huza au avut trac în faţa „veteranilor” de la Şoimul Băiţa (echipă care are în lot mulţi foşti jucători la Mureşul Deva n.r.), şi au condus cu doar 2-0 la pauză, prin golurile semnate de A. Moldovan şi Gavriluţi. „Alb-negrii” au prins curaj în repriza secundă şi au profitat de căderea fizică a oaspeţilor, punctând de alte cinci ori prin Duma – 2, Bocu, Mareş şi Cărăvan. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.