Un aur şi trei medalii de bronz la C.N. Nataţie

29 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 badeata podiumCiprian Marinuţ

Înotătorii de la CSS Hunedoara şi-au trecut în palmares patru medalii la Campionatele Naţionale de Nataţie de seniori, tineret şi juniori ce s-au desfăşurat la finalul săptămânii, la Bacău. Alexandru Bădeaţă (foto) a fost liderul echipei, cucerind un titlu de campion naţional şi o medalie de bronz, la nivel de seniori, iar Andra Mălina a obţinut două medalii de bronz, la categoria tineret. Sportivii antrenaţi de Anca Băjan şi Dan Ardelean au mai avut trei şanse la medalii în finalele disputate aseară.

Stăpânul probei de „rezistenţă”
Multiplu campion naţional al României în proba de 400 de metri mixt, Alexandru Bădeaţă şi-a reconfirmat supremaţia în această cursă considerată un fel de „maraton” al înotului. Sportivul de 19 ani antrenat de Anca Băjan a obţinut medalia de aur şi titlul de campion naţional la seniori, cu timpul de 04:31:04. Hunedoreanul a fost urmat în clasament de Bogdan Mihai Petre de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, care a fost cronometrat cu 4:34:83 şi George Oancea de la Petrolul Ploieşti cu timpul de 4:37:45. Pentru această performanţă, Alexandru Bădeaţă a obţinut 728 puncte pe tabloul FINA al Federaţiei Internaţionale de Nataţie şi s-a clasat pe locul trei în ierarhia generală a performanţelor la individual masculin din prima zi a Campionatelor Naţionale. Talentatul sportiv hunedorean a fost devansat în acest top de „veteranul” Alexandru Coci (CSM Braşov) cu 804 puncte FINA după proba de 100 metri fluture şi de Robert Glinţă, care a obţinut 780 de puncte FINA în proba de 50 de metri spate. Alexandru Bădeaţă a mai obţinut o medalie de bronz în proba de 200 de metri spate şi s-a clasat pe locul cinci în cursa de 100 de metri spate, iar aseară a concurat în finala de 200 de metri mixt.

Două medalii promiţătoare
Celelalte trofee pentru CSS Hunedoara au fost obţinute de Andra Teodora Mălina, la categoria tineret. Aceasta s-a clasat de două ori pe locul trei, obţinând medalii de bronz în probele de 100 de metri fluture şi 100 de metri liber. Foarte aproape de o prezenţă pe podium a fost şi senioara Adelina Buzdugan în probele de bras, însă sportiva hunedoreană s-a clasat pe locul patru în cursa de 200 de metri şi de două ori pe locul cinci în cursele de 50 şi 100 de metri. La un pas de medalie a fost şi ştafeta de 4×100 de metri liber formată din Andrei Păduraru, Norbert Maer, Raul Bădărău şi Adrian Sava, care a ocupat locul patru la nivel de juniori. Clasări pe locul cinci au mai reuşit Raul Bădărău la 200 metri liber juniori, Andrei Păduraru în cursa de 200 de metri spate juniori, Viviana Ilucă la 100 şi 200 de metri spate junioare. În finalele de aseară, au mai concurat, alături de Alexandru Bădeaţă, ştafeta de 4×100 de metri mixt şi Kincso Nagy la 200 de metri mixt.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Conducere nouã la PNL Deva

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a constituit Comitetul Local Executiv al PNL Deva, din cadrul procesului de fuziune a vechiului PNL...

Primăria Hunedoara pregăteşte drumul spre Cinciş

Odată cu venirea primăverii, administraţia locală Hunedoara s-a gândit la bunăstarea cetăţenilor şi a trecut la curăţenie.

Se prelungeşte programul de vizitare la Castelul Corvinilor

Începând cu 6 aprilie a.c., cei care doresc să viziteze Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara o vor putea face după...

Închide