Un alt focar de infecţie cu COVID-19: Centrul pentru vârstnici de la Brănişca

14 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Bătrânii sunt loviţi rău de noul virus, aşa cum anunţau şi specialiştii! Lucrul acesta se întâmplă şi în judeţul nostru. După Complexul pentru vârstnici de la Orăştie, acum mai mulţi pacienţi de la Căminul din Brănişca au fost infectaţi cu COVID-19, iar o femeie a şi decedat.

Scenariul pacientului zero cu COVID se repetă şi la Brănişca, după Orăştie. O femeie care suferea de boala Parkinson, a fost internată la Secţia de Neurologie a spitalului devean, iar când s-a reîntors la centrul de la Brănişca, a venit şi cu noul virus după ea.
Potrivit managerului DGASPC, Geanina Ianc, pacienta a revenit în 11 martie la centru, în 25 martie a avut febră, i-a crescut şi glicemia. Ea a fost consultată de medicul de familie, iar în 28 a fost transportată cu ambulanţa la spitalul din municipiul Hunedoara, unde a decedat. Ulterior decesului a sosit rezultatul testului pentru noul virus, care a arătat că femeia era pozitivă la acesta. Alţi cinci bătrâni de la Centrul de la Brănişca au fost infectaţi, din cei 40 aflaţi aici. Carantina a fost instituită la Brănişca din 4 aprilie 2020. Astfel, nimeni nu a intrat, nici nu a ieşit.
Managerul DGASPC Geanina Ianc susţine că a luat toate măsurile, astfel ca virusul să nu se extindă la pacienţi. Personalul, adică nouă oameni, nu a mai plecat din centru, având în vedere dispoziţiile Ordonanţei Militare nr.8.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accidentată grav din cauza unui skateboard

O femeie din Deva a fost lovită de un autoturism în timp ce se dădea pe skateboard.

Furt comis în decembrie, descoperit în martie

Păgubitul a reclamat infracţiunea luna trecută, când a mers la o proprietate a sa şi a constatat că a fost...

Protest pe bloc şi la Lupeni

După cei doi indivizi din municipiul Vulcan, care au urcat pe un bloc de locuinţe, s-au automutilat şi au ameninţat...

Închide