Actualitate

Un alt devean a câştigat procesul cu „hingherii de maşini”

Livia Botici

Înainte cu 15 zile ca Petre Coşariu să câştige procesul împotriva Consiliului Local Deva, un alt devean a reuşit să demonstreze că, de fapt, poliţiştii comunitari nu au voie să amendeze şoferii şi să comande blocarea şi ridicarea autoturismelor. O hotărâre irevocabilă a instanţei de la Curtea de Apel Alba-Iulia, din 27 octombrie, arată că Poliţia Comunitară din Deva a dispus ridicarea şi blocarea maşinilor staţionate în locuri nepermise, fără a avea acest drept.

Articole nelegale

În urmă cu mai bine de un an, deveanul Alexandru Chiribelea cerea în instanţă, anularea unui proces verbal de contravenţie, dat de Poliţia Comunitară. „Într-o zi, în zona Pieţei Agroalimentare, mi-au blocat roţile şi mi-au dat amendă. Am contestat în instanţă, iar procesul s-a blocat, după ce judecătorul a sesizat că hotărârea de Consiliu Local, în baza căreia se reglementa modul de acţionare a poliţiştilor comunitari, ridică suspiciuni de nelegalitate. Cauza a ajuns la Tribunalul Hunedoara, acolo unde avocata mea a reuşit demonstreze că, într-adevăr, articolele 3, 9 şi 13 din HCL sunt nelegale. Consiliul Local Deva a făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, dar a pierdut”, a declarat Alexandru Chiribelea. Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia, a confirmat cele relatate de devean. „Într-adevăr, instanţa noastră a decis în data de 27 octombrie, că trei articole din hotărârea respectivă sunt nelegale. Decizia Curţii de Apel este definitivă şi irevocabilă. Până în acest moment, judecătorii nu şi-au motivat hotărârea”, a declarat Cosmin Muntean.

Consiliul Local plăteşte dacă s-a greşit

Între 27 octombrie, atunci când Alexandru Chiribelea a câştigat procesul, şi 10 noiembrie, când firma Fane Multiproserv SRL a suspendat activitatea de ridicare a autoturismelor, Poliţia Comunitară a dat amenzi şi a blocat maşini, fără a avea dreptul acesta. „Deocamdată, noi nu am primit motivarea nici de la Tribunalul Hunedoara, în cazul lui Petre Coşariu, nici de la Curtea de Apel Alba, în cazul lui Alexandru Chiribelea. Oricum, dacă lumea se va întoarce împotriva noastră, pentru că Poliţia Comunitară a dat sancţiuni fără drept legal, atunci, Consiliul Local Deva va fi obligat să plătească pentru greşeală. Sperăm totuşi, că de la 1 ianuarie, lucrurile se vor pune pe un făgaş liniştit, va fi înfiinţată Poliţia Locală, care are drepturi pe linie rutieră, şi atunci, totul va fi în regulă”, a declarat Cosmin Costa, viceprimar al municipiului Deva.

One thought on “Un alt devean a câştigat procesul cu „hingherii de maşini”

  • Traim in tara lui papura voda. Toti cred ca stiu prea bine, dar nimeni nu stie mimic. E ca la balauc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura