Ultramaraton cu medalie pentru un sportiv din Petroşani

Nicolae Gavrea

Maratonistul din Petroşani Robert Hajnal (foto) a reuşit o excepţională performanţă clasându-se pe locul al doilea după ce a parcurs una dintre cele mai dure curse din lume, la care au participat numeroşi alergători. La finalul cursei cei aflaţi la linia de sosire l-au felicitat, el alergând cu steagul României în spate.

Alergătorul Robert Hajnal, născut la Petroşani, a reuşit să termine pe locul second cea mai grea cursă de anduranţă din lume, Ultra-Trail du Mont Blanc (UTMB), la care au luat startul 2.561 de concurenţi. Sportivul român a terminat competiţia în 21 de ore, 31 de minute şi 37 de secunde şi a câştigat medalia de argint.
Robert Hajnal este legitimat la echipa CEP România şi pe parcursul traseului de la UTMB a fost mereu în plutonul fruntaş, ajungând după primii 70 de kilometri în primii 10 alergători ai cursei.
Cursa de pe Mont Blanc e considerată de specialişti „regina“ probelor în cursele de ultramaraton montan, ea fiind câştigată de francezul Xavier Thevenard, care avea la activ deja două titluri la UTMB.

One thought on “Ultramaraton cu medalie pentru un sportiv din Petroşani

  • 6 septembrie 2018 la 8:50
    Legătură permanentă

    un adevarat sportiv!
    uitati-va pe youtube sa vedeti ce sustinere a avut de la oameni, el fiind prezent la maraton fara astistenta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.