Ultimul protest al salariaţilor de la Mediu

27 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Ieri, salariaţii din cele 42 de agenţii judeţene de mediu, inclusiv cei de la APM Hunedoara, au protestat din nou. Aceştia sunt nemulţumiţi că salariile din sistem nu au fost aliniate la nivelul celor din Ministerul Mediului.
Timp de două ore, zeci de angajaţi de la APM Hunedoara au protestat în faţa sediului din Deva. Angajaţii declară că sunt nemulţumiţi pentru bătaia de joc la care sunt supuşi, în sensul că nu se doreşte alinierea salariilor la nivelul Ministerului Mediului, cum se stipulează şi în decizia Curţii Constituţionale.
„S-a încercat depunerea unui amendament în Parlament de către domnul ministru Daniel Constantin, respins însă luni de Comisiile de muncă şi de buget-finanţe, invocând apariţia Legii unitare de salarizare, unde nu ne regăsim“, a declarat ieri, liderul sindical Ciprian Şoavă, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM). Ciprian Şoavă a precizat că la nivelul Ministerului Mediului au fost discuţii în cadrul cărora s-a solicitat punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale pentru a se alinia salariile angajaţilor din sistem.
„Acesta este un ultim protest. Noi am protestat şi în data de 14 martie şi 21 martie, iar revendicarea noastră, de emitere a ordinului pentru alinierea salariilor la nivelul Ministerului nu s-a întâmplat. Acesta este un ultim protest, noi fiind hotărâţi, inclusiv Federaţia Sindicatelor Unite din Mediu, alături de ANPM şi APM, să declanşăm conflictul de muncă, ceea ce va conduce la blocarea totală a întregului sistem, iar aici mă refer la diminuarea ratei de absorbţie a fondurilor europene, imposibilitatea funcţionării sistemului pentru protecţia mediului, prin sistarea emiterii actelor de reglementare. Orice investiţie, orice activitate se desfăşoară în baza unui acord sau autorizaţie de mediu, iar atunci noi nu vom mai emite aceste acte şi consecinţele se vor vedea“, a completat liderul sindical.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jiul Petroşani, campioană judeţeană la juniori B1

Ovidiu Mănăstire Echipa de juniori B1, copii născuţi după 1 ianuarie 2000, a clubului Jiul Petroşani, a câştigat titlul judeţean...

Victoria, obiectiv normal pentru CNS Cetate în duelul cu UTA BD II

După succesul care a marcat debutul pozitiv a lui Ousmane N’Doye în meseria de antrenor, alb-albaştrii vor să obţină a...

BREAKING NEWS. Ovidiu Moş este noul primar al Devei!

 A doua oara a fost cu noroc. Ovidiu Moş a fost votat azi în şedinţa de îndată a Consiliului Local...

Închide