FlashSport

Ultimatumul finanţatorului Ene

Ciprian Marinuţ

Principalul finanţator al alb-albaştrilor, Cornel Ene, a anunţat, ieri, că îşi retrage sprijinul pentru FC Hunedoara, până când va primi „pârghiile” care să-i permită să asigure buna funcţionare a clubului. Ene solicită să  fie acceptat în AGA (Adunarea Generală a Asociaţilor) împreună cu celălalt finanţator, Ovidiu Luca, şi mai cere schimbarea din funcţia de preşedinte a lui Gelu Simoc, pe care-l acuză de o serie de matrapazlâcuri.

Vrea control pe banii săi
FC Hunedoara stă pe un butoi de pulbere, deşi echipa e în grafic din punctul de vedere al obiectivului. Drept dovadă, după „divorţul” de antrenorii Şuvagău şi Moga, petrecut săptămâna trecută, ieri, şi-a anunţat retragerea de la club şi finanţatorul principal, Cornel Ene. Afaceristul constănţean s-a plâns că în urma unor manevre ale Adunării Generale a Asociaţilor (AGA), nu are controlul asupra banilor pe care îi investeşte şi l-a acuzat pe preşedintele Gelu Simoc de reacredinţă şi matrapazlâcuri cu banii clubului şi contractele unor jucători.
„Am acceptat în prima fază să nu fac parte din AGA, pentru a-mi demonstra seriozitatea şi buna credinţă. Însă, acum, nu mai pot accepta ca alţii să decidă pe banii mei. A avut loc recent o şedinţă a AGA , în care s-au aprobat contractele de finanţare asigurate de mine şi domnul Ovidiu Luca, dar s-a refuzat acceptarea noastră în AGA. Adică, noi să dăm bani ca proştii şi să promovăm echipa, iar la anul, să ne trezim că suntem puşi pe liber de la club. Cel care s-a opus acceptării noastre a fost Gelu Simoc, persoana care îl reprezintă pe Mircea Lucescu şi ocupă funcţia de preşedinte al clubului. În plus, Simoc a tras sforile şi a obţinut din partea Consiliului Director aprobarea unui salariu de 2.000 de lei, pentru un program de muncă de două ore. M-am săturat de ifosele celor din AGA şi de manevrele lui Simoc. Pe lângă şmecheria cu salariul, l-am mai prins pe Simoc cu deconturi ciudate şi cu semnarea unor acte adiţionale, prin care riscăm să pierdem unii jucători. În plus, ne blochează când avem de semnat acte sau de dispus de banii clubului, pe care eu îi asigur, nu el. Aşa că atât timp cât e el preşedinte eu nu mai bag bani la echipă”, a spus Ene. Contactat telefonic de Mesagerul Hunedorean, Gelu Simoc a spus că nu comentează acuzaţiile aduse de Cornel Ene şi că e dispus să demisioneze pentru binele echipei. La scurt timp, Simoc a revenit şi a spus că nu comentează, fără a fi dispus să demisioneze, întrucât el prezintă în AGA indicaţiile lui Mircea Lucescu.

Pretenţii regulamentare
Condiţiile puse de Cornel Ene sunt de bun simţ şi conforme cu statutul clubului. E perfect normal ca persoanele care investesc să poată avea un cuvânt de spus în conducerea clubului şi e şi legal, conform statului, ca în AGA să fie acceptate şi alte persoane, pe lângă cei trei membri fondatori: Mircea Lucescu, Ioan Andone şi reprezentantul municipalităţii Hunedoara. „Nu am pretenţia de a fi pe lista membrilor fondatori, însă e normal să am un cuvânt de spus asupra banilor mei şi să fiu acceptat în AGA. Primarul Ovidiu Hada mi-a propus să fiu reprezentantul primăriei în AGA, dar am refuzat, deoarece eu vreau locul meu. Până la lămurirea situaţiei, voi asigura sprijin din spate antrenorilor şi grupelor de copii şi juniori”, a precizat Cornel Ene.
„Ar fi păcat ca domnul Ene să se retragă, pentru că echipa ar ajunge iar în mocirlă. Pretenţiile sale sunt corecte, iar intenţiile sunt acelea de a readuce performanţa în fotbalul de la Hunedoara”, a precizat Romulus Gabor, care împreună cu Ioan Petcu a fost alături de Cornel Ene la anunţarea veştii retragerii.

One thought on “Ultimatumul finanţatorului Ene

  • din cate am inteles eu la respectiva conferinta de presa au fost prezenti si Petcu antrenorul echipei, Gabor, deci interesul clubul ar trebui sa priveze in detrimentul celui personal.
    Simoc daca crede ca de dansul depinde viitorul echipei ar trebui sa demisioneze, atata timp cat restul conduceri este de partea investitorului.
    este normal si moral, daca Ene investete bani in echipa sa i-a parte la decizii.
    nu cred ca in hunedoara fotbalul a inceput si s-a terminat cu Simoc.
    este pacat pentru ca incepuse ceva frumos la Hunedoara si se v-a termina la fel cum s-a incheiat episodul Uscatu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura