ActualitateFlash

Uite că vin nemţii şi în judeţul Hunedoara! Grupul german Bosch construieşte o fabrică de maşini de spălat în Simeria

Sorina Popa

Ieri, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu (foto mic), a dat vestea cea mare. Grupul german Bosch a finalizat achiziţia terenului şi va construi o fabrică de maşini de spălat la Simeria. Investiţia va fi realizată de compania BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului Bosch, şi va crea 700 de locuri de muncă.

Un an de zile de discuţii şi analize
„Considerăm că este o investiţie care va avea o influenţă nu numai asupra oraşului Simeria, ci şi asupra a cel puţin jumătate din judeţul Hunedoara. Au fost diverse informaţii transmise pe diferite surse, dar astăzi putem să spunem clar. O investiţie de 110 milioane de euro va fi realizată la Simeria. Prima activitate a fost în 3 mai 2017. Se face un an de zile de când se tot discută pentru a se ajunge la această decizie. Un rezumat al discuţiilor, au fost zeci de ore de şedinţe, peste 130 de mailuri cu întrebări şi clarificări, avize de la mai multe instituţii şi companii. Cred că este un succes administrativ al judeţului Hunedoara. Este un punct important al judeţului, că a apărut prima investiţie consistentă de după Revoluţie în judeţul nostru”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.

Bugetul local va creşte cu 25 la sută
„Compania BSH a făcut anunţul în 27 martie 2018. În prima etapă vor fi 700 de angajaţi şi sperăm ca prima maşină de spălat va fi produsă la Simeria în 2020. Bugetul local al oraşului Simeria va creşte cu peste 25 la sută, după cea mai pesimistă estimare pe care am făcut-o. Numai autorizaţia de construcţie este de minimum 1 milion de lei, atâta va încasa Primăria Simeria pentru eliberarea acesteia pentru fabrica Bosch. Bugetul local al Simeriei se ridică acum la 10 milioane de lei”, a declarat edilul şef al Simeriei. Primarul Emil Rîşteiu susţine că reprezentanţii grupului german au discutat despre investiţie şi cu fosta administraţie deveană, dar nu s-au pus de acord.
„Se estimează că în septembrie 2019 va fi finalizată construcţia, vor urma utilarea şi două-trei luni de probe tehnologice, astfel că probabil, prima maşină de spălat Bosch va ieşi de pe poarta fabricii de la Simeria la începutul anului 2020“, a adăugat Emil Rîşteiu.

Producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat
„Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziţionat un teren de 40 hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare. Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă încă din acest an, iar producţia este estimată să demareze în 2020. Fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană. Noua unitate va fi în viitor pe lângă Germania, Spania şi Polonia, cea de-a patra fabrică de maşini de spălat din Europa”, se arată în comunicatul a grupului BSH Electrocasnice SRL.
„În ultimele luni am căutat intens o locaţie potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiţii ideale pentru producerea maşinilor de spălat moderne precum şi logistica necesară“, a spus Mihai Voicilă, director general al filialei BSH din România.
„Vom crea peste 700 de locuri de muncă în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor şi de a face viaţa de zi cu zi mai uşoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de site-uri de producţie şi de centre de logistică de primă clasă. Filiala română BSH a fost înfiinţată în 1999 şi comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff şi Zelmer. Gama de produse include frigidere, maşini de gătit, maşini de spălat, uscătoare, maşini de spălat vase, aspiratoare, roboţi de bucătărie, maşini de cafea. BSH Hausgerate GmbH este unul dintre cei mai importanţi producători de aparate electrocasnice din lume, cu vânzări de aproximativ 13,8 milioane de euro în 2017 şi peste 61.800 de angajaţi. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici şi este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de ţări”, se arată în comunicatul companiei germane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura