Uf, bine că au votat taxele şi impozitele!

Sorina Popa

Unii dintre aleşii deveni au început anul la fel cum l-au terminat pe 2011. Adică, prost. Se vede treaba că nu au învăţat mai nimic din experienţa din consiliu, iar din cauza asta, au de suferit devenii.

La consiliu, ca la circ
Ieri, consilierii USL Deva, care acum deţin majoritatea în Consiliul Local, au dat mai multe lecţii despre cum nu se face administraţie. Astfel, ei au vrut să voteze, şi chiar reuşeau, dacă nu le atrăgea atenţia secretarul primăriei, modificarea unei hotărâri de consiliu, care… a fost abrogată de un an de zile. Consilierul PNL Florin Iacob a făcut propunerea respectivă şi, deşi a fost atenţionat, vroia să meargă mai departe, cerându-le colegilor să voteze. Dar, ce să mai conteze, dacă unii habar nu au de lege. Plata indemnizaţiei de consilier vine oricum. Apoi, tot aleşii USL Deva s-au trezit, ieri, să propună amendamente, fără să ştie cum se procedează, deşi unii au experienţă de ani de zile în consiliul local. Dar, ştiu să facă pe ironicii absolut gratuit, la adresa colegilor din alte partide, aşa cum e cazul aceluiaşi Florin Iacob, care deşi nu prea ştie cu ce se mănâncă funcţia de consilier local, râde de colegii săi din PDL, chiar fără să aibă motive. Un alt membru nou venit în CL Deva, după epurările făcute de actuala conducere judeţeană a PNL, este liberalul Alexandru Sturza. De când s-a instalat pe scaunul de consilier local, a început cu şicanările şi contrele la adresa Executivului, deşi nici el nu prea are habar cum vine cu administraţia locală. Atunci când nu se plânge, ba că e hărţuit de către primar, ba că era să fie sechestrat de reprezentanţii Aqualand, îşi dă cu stângul în dreptul, aşa cum a făcut-o în şedinţa de ieri. Întrebat de consilierul local PDL Tiberiu Borca, dacă s-a făcut o analiză din care să rezulte cu cât se reduce suma încasată de la agenţii economici, în cazul în care creşte bonusul de care beneficiază persoanele juridice care îşi achită, până la sfârşitul lunii martie, taxele şi impozitele locale pentru 2012, Sturza a răspuns, după un scurt calcul mental: „Dacă bonusul este de 10 la sută şi pentru firme, diferenţa între sumele încasate este de 0,06 la sută”. La care Borca a conchis: „E clar, colegul nostru ar trebui să ştie că există o diferenţă între tabla înmulţirii şi tabla zincată”.

Au luat-o din zbor, de la primar
Problema principală însă a întrunirii de ieri a CL Deva a fost stabilirea nivelului taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2012. Din cauză că aleşii USL nu au votat acest proiect în repetate rânduri, în şedinţele de anul trecut, devenii care au vrut să-şi achite taxele locale la început de an nu au putut să o facă, pentru că nu a fost adoptată hotărârea respectivă. Şi la acest capitol a fost scandal. După ce au răspândit în tot oraşul un manifest prin care anunţau că vor să scadă taxele şi impozitele devenilor cu 5 la sută în acest an, cei din USL Deva s-au răzgândit ieri, aflând că primarul Mircia Muntean va propune o scădere a taxelor cu 10 procente. Aşa se face că, ei au venit cu un amendament, copiat după cel al primarului, şi l-au dat colegilor din consiliu după ce şedinţa a început, oamenii neavând posibilitatea să-l studieze înainte de întrunire, aşa cum e firesc. Până la urmă, s-a votat, de fapt, o reducere de 10 la sută, acordată persoanelor fizice şi juridice  din municipiul Deva, care-şi achită integral taxele şi impozitele pentru acest an, până la sfârşitul lunii martie.

4 comentarii la „Uf, bine că au votat taxele şi impozitele!

 • 10 ianuarie 2012 la 6:27
  Legătură permanentă

  Sturza a invatat in armata,unde era un propagandist ,tabla adunari,aduna tot ,tuica ,vin ,carnati slanina de la soldati, a fost dat afara din armata si aruncat ca un gunoi ,acum vad ca a ajuns consilier.

 • 10 ianuarie 2012 la 10:20
  Legătură permanentă

  Cu Sturza sau fara, este alesul vostru si cu el defilam(adica cei care au votat cu „profesorasul cel viteaz”).
  Mai frumos este ca asa cum i-am caracterizat, adica denumirea de „circul de stat-Deva” al consiliului local( totusi imi apartine)…. C O N T I N U A SI IN 2012!!!!!
  Si personal sunt bucuros !!!
  Pentru ca de acest lucru are nevoie poporul :piine si circ !!!!
  Piine, inca se mai gasete si pretul e bun De circ se ocupa alesii nostri!!!
  Noi devenii nu avem decit sa le multumim. Ne vor demonstra de acum incolo care a fost mai prost si care mai destept, in scaderea impozitelor cu 5 sau 10 la suta.
  Iar d-lul Sturza daca avea „calculator la cap” si nu doar „boscheti de intelighentie” facea un calcul rapid si ne spunea cit vor plati in plus devenii pentru dobinzile la imprumuturile pe care le vor platii „proshtii” pentru populismul alesilor nostrii.

 • 10 ianuarie 2012 la 12:47
  Legătură permanentă

  No, vedeti ca e buna concurenta? E in folosul cetateanului. Mi-e teama numai ca nu se aduna destui bani pentru a se construi fantana cantareata de la casa de cultura.

 • 11 ianuarie 2012 la 14:03
  Legătură permanentă

  Deci primarul a facut iar ce a vrut el sa propui o lege care nu a putut fi studiata si analizata deci acest om este un nesimtit care considera ca primaria DEVA este mostenirea lui pe viata.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.